Articole

Articole

Cazuri noi de cancer Oncofort 2013

In trimestrul 4 din anul 2013, cazuistica in tratamentul oncologic oferita de Spitalul OncoFort a fost una diversificata, deoarece a intrat in functiune sectia de chirurgie oncologica condusa de ilustrul Prof. Dr. Irinel Popescu.

Sectia de radioterapie
In ultima decada a anului, sectia de Radioterapie a efectuat tratament pentru 141 de pacienti diagnosticati cu cancer, iar indicatia terapeutica prevedea tratament cu radioterapie 3D sau IMRT. Peste 20% dintre pacienti au urmat tratamentul cu IMRT, cea mai noua tehnica de tratament cu radioterapie din lume. Cele mai frecvente cazuri de cancer (80%) tratate cu radioterapie, la OncoFort, au fost: cancerul cerebral, cancerul mamar, cancerul de col uterin, cancerul colorectal si cancerul din sfera ORL. Cu toate acestea, au existat cazuri tratate cu radioterapie, intr-un numar mai mic, dar cu o complexitate ridicata pentru: cancerul pulmonar, cancerul osos, cancerul de vezica si cancerul de prostata.

Sectia de chimioterapie
In sectia de chimioterapie, in trimestrul 4 din 2013, au beneficiat de tratament chimioterapic aproape 500 de pacienti. Daca in cazul radioterapiei locul 1 il ocupa cancerul din sfera cerebrala, cel mai frecvent cancer tratat cu chimioterapie a fost cancerul mamar (34%). O incidenta ridicata s-a mai inregistrat in cazul urmatoarelor tipuri de cancer: cancer colorectal, cancer pulmonar, cancer de prostata, cancerul din sfera genitala, cancer rinofaringian, glioblaston, cancer cerebral, cancer gastric etc.

Important!
Toti pacientii au beneficiat de un tratament modern, in rezerve private, unde pot fi cazati si membrii familiei, iar datorita intrarii spitalului in programul national de chimioterapie, toata medicamentatia necesara tratamentului a fost asigurata GRATUIT.

Sectia de chirurgie
Odata cu inaugurarea sectiei de chirurgie din cadrul Spitalului OncoFort, au fost abordate cele mai dificile interventii chirurgicale din sfera oncologica, unele in premiera in sectorul privat din Romania. Echipa medicala din cadrul spitalului a efectuat in cele 3 luni de functionare, interventii foarte dificile: metastaza hepatica voluminoasa cu punct de plecare colonic pt un pacient dializat, neoplasm de rect cu 3 metastaze hepatice, gastrectomie totala radicala, laringectomie totala, histerectomie abdominala radicala cu excizie radicala de ganglioni limfatici pelvini Wertheim etc.
Majoritatatea interventiilor chirurgicale au fost efectuate in urma indicatiilor din planul de tratament pentru: metastaze hepatice, neoplasm de rect, tumori mamare, neoplasm de col uterin, neoplasm gastric, neoplasm laringian, tumora splenica etc. 

Echipa medicala de specialisti din cadrul Spitalului OncoFort este sustinuta de echipa internationala de medici de la Viena, formand astfel o echipa de "Tumor board international" unica in Romania.
Speram ca in urmatoare perioada sa abordam aceeasi cazuistica diversificata, pacientii sa beneficieze de un tratament oncologic orientat catre rezultate, iar tratamentul marca OncoFort sa devina un etalon in oncologia medicala din Romania.

Detalii suplimentare pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2014-01-10 de  Sectia de Radioterapie 852

Înapoi