• Fondat în 2010
 • Lider în domeniul oncologiei din România
 • Rețea de 7 spitale în România
 • Peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate
 • Peste 10.000 pacienți diagnosticați și tratați anual
 • Cei mai buni medici oncologi din România
 • Oncofort abordează patologiile oncologice din 4 perspective – screening, diagnostic, tratament și post-tratament.
Diagnostic oncologic:
 • Consultații de specialitate în oncologie
 • Second opinion
 • Biopsii
 • Analize de laborator
 • Imagistică medicală (mamografie, DEXA, ecografie, CT, RMN, PET-CT)
 • Testări genetice
 • Scintigrafii
 • Limfoscintigrafie
Tratament oncologic:

Chimioterapie
Montare a camerei implantabile
Radioterapie
Radioterapie cu iod
Tumor board internațional
Imunoterapie
Hormonoterapie
Terapii țintite
Chirurgie oncologică
Crioablatie
Ablația prin radiofrecvență
Îngrijire paliativă
 • Avem mai multe locații în țară. Vezi toate locațiile aici: https://www.oncofort.ro/spitale
 • Oncofort București, Str. Traian Popovici, nr.79-91, sector 3
 • Oncofort Caloian -tiroidă și medicină nucleară, Str Caloian Județul Nr 16A Sector 3, București
 • Oncofort Pitești, Str Aleea Ana Aslan Nr 15
 • Oncofort Ploiești, Str Cuza Vodă Nr. 6 Bloc A/8 Omnia
 • Oncofort Craiova, Str Brestei Nr 21
Chimioterapia, radioterapia, teste genetice oncologice, anumite servicii imagistice (inclusiv Mamo, DXA), analize de laborator, scintigrafiile (osoasă, tiroidiană, paratidoidiana și renală) se pot deconta. Pentru detalii și programări, va rugăm sunați la 021 323 0000.
Da. OncoFort colaboreaza medici cu experienta internationala pentru servicii de second opinion. Pentru detalii si programari, sunati la 021 323 0000 sau accesati https://www.oncofort.ro/Programari-online
200 kg
Este semi-deschis, special pentru persoanele claustrofobe. Pacienții noștri au fost foarte mulțumiți și nu am întâmpinat probleme până acum. Va rugăm sunați la 0731.494.688 și întrebați acolo mai multe detalii. Cu siguranță, colegele noastre din Clinică Gral Radiologie vor găși o soluție confortabilă pentru dvs. Va mulțumim si va așteptăm! Multă sănătate!
Înainte de o sesiune de chimioterapie, este important să alegi alimente ușor digerabile și sănătoase, care să îți ofere energie și să contribuie la menținerea nivelurilor optime de nutrienți în corp. Iată câteva recomandări:
 • Alimente bogate în proteine: Ouă fierte moi, pește slab, tofu, leguminoase și nuci pot fi opțiuni bune pentru a-ți asigura necesarul de proteine.
 • Fructe și legume: Consumă fructe și legume proaspete sau congelate, bogate în antioxidanți și vitamine. Evită fructele și legumele acide dacă ai probleme digestive, iar înainte de a consumă fructe cu coajă, asigură-te că le speli bine.
 • Cereale integrale: Optează pentru cereale integrale, precum orezul brun, quinoa sau ovăzul, care sunt o sursă excelentă de carbohidrați complecși, oferind energie pe termen lung.
 • Lichide: Asigură-te că bei multe lichide, cum ar fi apă, ceaiuri sau supe clare, pentru a preveni deshidratarea și pentru a menține hidratarea corectă a corpului.
Vezi mai multe: https://www.oncofort.ro/blog/sfaturi-si-recomandari-legate-de-alimentatia-bolnavilor-de-cancer-alimente-interzise-in-timpul-chimioterapiei
În timpul radioterapiei evită:
Iritarea pielii
Oboseală
Probleme digestive (greață, vărsături, diaree, constipație)
Pentru mai multe detalii accesati https://www.oncofort.ro/blog/totul-despre-radioterapie
 • Numărul de ședințe de chimioterapie pe care le primește un pacient poate varia în funcție de tipul și stadiul cancerului
 • De obicei, medicul oncolog discută cu pacientul planul de tratament, care include numărul estimat de ședințe de chimioterapie, frecvența acestora și durata întregului tratament. Este important să urmezi cu atenție instrucțiunile medicului și să participi la toate ședințele de chimioterapie programate, pentru a maximiza eficacitatea tratamentului și pentru a gestiona eventualele efecte secundare.
În general, părul începe să cadă la 1-3 săptămâni după prima ședință de chimioterapie și continuă să cadă pe parcursul tratamentului.
Vezi mai multe: https://www.oncofort.ro/blog/chimioterapie-cum-te-pregatesti-pentru-prima-sesiune-de-chimioterapie
Diagnosticul de cancer nu poate fi stabilit prin analizele de sânge în mod direct. Cu toate acestea, analizele de sânge pot oferi informații importante care pot sugera prezența unui posibil cancer sau pot ajuta la monitorizarea stării de sănătate a unei persoane care este deja diagnosticată cu cancer. Analizele de sânge pot detecta unele semne sugestive ale cancerului, cum ar fi:
 • Markeri tumorali
 • Hemograma completă
Vezi mai multe: https://www.oncofort.ro/blog/daca-ai-cancer-iese-in-analizele-de-sange
Simptomele difera de la pacient la pacient.
Vezi mai multe: https://www.oncofort.ro/blog/citostaticele-ce-sunt-tipuri-mod-de-actiune
Este important să înțelegem că statisticile privind speranța de viață pentru pacienții cu cancer în stadiul 4 pot varia considerabil în funcție de mai mulți factori, inclusiv de tipul cancerului, localizarea acestuia, gradul de extindere a bolii, răspunsul la tratament și starea generală de sănătate a pacientului. De aceea, este esențial să discuți cu medicul tău oncolog, care poate oferi o evaluare individuală și perspective specifice.
Vezi mai multe: https://www.oncofort.ro/blog/sanse-pentru-pacientul-oncologic-stadiul-4
Ședințele de chimioterapie sunt decontate CNAS.
Prețurile pentru serviciile OncoFort le găsiți aici: https://www.oncofort.ro/preturi

Conform specialiștilor de la Cancer Research UK, un plan de tratament poate dura între 3 și 6 luni, mai mult sau mai puțin, în funcție de tipul de cancer, stadiul procesului de neoplazie și modul în care este furnizată chimioterapia (tipuri de chimioterapie: intravenos sau capsule). La modul general, într-un plan de tratament pot exista între 1 și 8 cicluri de chimioterapie. 

În funcție de planul de tratament, numărul de ședințe de chimioterapie poate fi de la o ședință până la 36 de ședințe (dacă ne raportăm la un plan de tratament de 6 luni). 

Luând în considerare modul ciclic în care chimioterapia este administrată, la un ciclu de 4 săptămâni de tratament se vor realiza 3 ședințe de chimioterapie (prima ședință de chimioterapie începe chiar în prima zi, a doua și a treia zi, iar apoi organismul se reface timp de 28 de zile).

Vezi mai multe: https://www.oncofort.ro/blog/ce-este-chimioterapia

După chimioterapie, următoarele etape de tratament pot varia în funcție de răspunsul pacientului și de planul general de tratament stabilit de echipa medicală. Aceste etape pot include:

 

 1. Radioterapie: Utilizată pentru a distruge celulele canceroase rămase și pentru a preveni recidiva.
 2. Chirurgie: Îndepărtarea chirurgicală a tumorilor reziduale sau a țesuturilor afectate.
 3. Terapii țintite: Tratamente care vizează anumite caracteristici ale celulelor canceroase, cum ar fi receptorii sau genele specifice
 4. Monitorizare și evaluare: Vizite regulate la medic pentru a monitoriza starea de sănătate, inclusiv teste de sânge, scanări și alte evaluări diagnostice pentru a detecta eventualele semne de recidivă sau complicații.
 5. Gestionarea efectelor secundare: Tratamente și intervenții pentru a gestiona efectele secundare ale chimioterapiei, cum ar fi greața, oboseala, infecțiile și alte probleme de sănătate.
 6. Îngrijire paliativă: În cazurile avansate, îngrijirea paliativă poate fi necesară pentru a ameliora simptomele și a îmbunătăți calitatea vieții.

Este important ca pacienții să rămână în contact strâns cu echipa lor medicală pentru a primi suportul necesar în timpul recuperării și pentru a ajusta planul de tratament în funcție de evoluția stării de sănătate.

Durata unei ședințe de chimioterapie poate varia semnificativ, în funcție de mai mulți factori:

 

 1. Tipul de medicament: Anumite medicamente necesită administrare rapidă, în câteva minute, în timp ce altele pot necesita perfuzii lente care durează câteva ore.
 2. Protocolul specific de tratament: Fiecare pacient urmează un protocol individualizat, care poate influența durata fiecărei ședințe.
 3. Metoda de administrare: Chimioterapia poate fi administrată intravenos, oral, prin injecție sau printr-un port de acces central, fiecare metodă având propriile durate.

De obicei, durata unei ședințe variază între 30 de minute și 8 ore. Înainte de fiecare ședință, se poate efectua o evaluare medicală pentru a verifica starea pacientului, ceea ce poate adăuga timp suplimentar. Pacienții trebuie să se pregătească pentru o ședere prelungită, având la îndemână materiale de lectură sau alte activități pentru a trece timpul mai ușor.

Adenocarcinomul G2 este un tip de cancer glandular clasificat ca având gradul 2 de diferențiere. Gradul 2 indică un nivel moderat de diferențiere celulară, ceea ce înseamnă că celulele canceroase prezintă caracteristici intermediare între celulele normale și cele complet anormale. Aceste celule nu funcționează la fel de bine ca cele normale, dar nu sunt nici la fel de agresive ca cele de grad inferior. Rata de creștere și răspândire a adenocarcinomului G2 este moderată, ceea ce influențează prognosticul și tratamentul.

Vezi mai multe: https://www.oncofort.ro/blog/adenocarcinomul-moderat-diferentiat-g2