Blog

sterge filtre

Afisati 1 to 12 din 217 articole

Afiseaza

Pancreatoblastomul
Pancreatoblastomul
Pancreatoblastomul este un tip rar de cancer pancreatic care afectează în principal copiii sub 5 ani. Se manifestă prin durere abdominală, masă palpabilă, icter și pierdere în greutate. Diagnosticul implică imagistică și biopsie, iar tratamentul constă în chirurgie și chimioterapie. 
citeste mai mult icon arrow
Carcinomul cu celule acinare pancreatic (ACC)
Carcinomul cu celule acinare pancreatic
Carcinomul cu celule acinare este un cancer pancreatic rar care începe în celulele producătoare de enzime digestive. Reprezintă 1-2% din cancerele pancreatice și se caracterizează prin creștere rapidă, provocând dureri abdominale și pierdere în greutate. Tratamentul include chirurgie, chimioterapie și radioterapie.
citeste mai mult icon arrow
Chistadenocarcinomul pancreatic
Chistadenocarcinomul pancreatic
Chistadenocarcinomul pancreatic este un tip rar de cancer care se dezvoltă din chisturi în pancreas. Acesta poate cauza dureri abdominale, pierdere în greutate și icter. Diagnosticul se face prin imagistică și biopsie, iar tratamentul include chirurgie, chimioterapie și radioterapie.
citeste mai mult icon arrow
Adenocarcinom ductal al pancreasului
Adenocarcinomul ductal al pancreasului
Adenocarcinomul ductal al pancreasului (ADP) este cel mai frecvent tip de cancer pancreatic, provenind din celulele ductale ale pancreasului. Se caracterizează prin creștere rapidă și invazivă, având un prognostic rezervat. Simptomele includ dureri abdominale, pierdere în greutate și icter. Tratamentul poate implica chirurgie, chimioterapie și radioterapie.
citeste mai mult icon arrow
imunoterapie
Imunoterapia în cancerele digestive
Imunoterapia în cancerele digestive stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor canceroase.
citeste mai mult icon arrow
cancer de san si sarcina
Cancerul de sân și sarcina
Cancerul de sân în timpul sarcinii este rar și dificil de diagnosticat din cauza modificărilor normale ale sânilor. Tratamentul necesită echilibrarea între combaterea cancerului și protecția fătului, implicând adesea o echipă de specialiști. 
citeste mai mult icon arrow
mamografia
Cum prevenim cancerul la sân după 45 de ani? Rolul mamografiei în prevenție
Pentru a preveni cancerul la sân după 45 de ani, este esențial să adopți un stil de viață sănătos și să efectuezi mamografii regulate, care ajută la detectarea precoce a posibilelor anomalii.
citeste mai mult icon arrow
febrile neutropenie
Neutropenia febrilă
Neutropenia febrilă este o condiție în care nivelul scăzut de neutrofile din sânge duce la febră și crește riscul de infecții grave. Este adesea asociată cu tratamente care afectează sistemul imunitar, cum ar fi chimioterapia.
citeste mai mult icon arrow
terapia celule car t
Terapia CAR-T
Terapia CAR-T (Chimeric Antigen Receptor T-cell Therapy) este o formă inovatoare de imunoterapie utilizată în tratarea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi leucemia limfoblastică acută și limfomul non-Hodgkin. 
citeste mai mult icon arrow
terapie tintita oncofort
Terapia țintită în oncologie
În oncologie, terapiile tintite se referă la utilizarea tratamentelor care vizează specific anumite ținte moleculare sau celulare asociate cu cancerul. Aceste terapii se concentrează pe blocarea sau distrugerea anumitor procese sau molecule implicate în creșterea și răspândirea cancerului, fără a afecta țesuturile sănătoase în mod semnificativ.
citeste mai mult icon arrow
1aa26585-b0a2-45fd-b673-3ac6725700d0
Pachete personalizate și diagnostic rapid: GRAL Medical - un nou standard în combaterea neoplasmului de sân
Neoplasmul de sân (cancerul de sân) este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni cu care se confruntă femeile în întreaga lume. Acest tip de cancer poate avea consecințe devastatoare asupra sănătății și calității vieții pacientelor, motiv pentru care diagnosticarea și tratamentul timpuriu sunt esențiale pentru creșterea șanselor de supraviețuire și îmbunătățirea prognosticului.
citeste mai mult icon arrow
ajutor pentru cei care ingrijesc un bolnav de cancer
Sprijin pentru aparținătorii care îngrijesc bolnavii de cancer
Actualizare informații: indemnizații și concediu pentru persoane care îngrijesc pe cei care au afecțiuni oncologice. Veste bună pentru persoanele care au în grijă bolnavi cu patologii oncologice. Aceștia vor beneficia de indemnizații, concedii și consiliere psihologică gratuită.
citeste mai mult icon arrow

Contact

Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.