Sectia Medicină nucleară la OncoFort - Investigații imagistice moderne prin scintigrafii

Centre de excelență

Centrul de Medicină Nucleară
icon arrow
Adresă:

Str. Traian Popovici nr. 79-91

Sector 3, București

Vezi ruta
icon arrow
Telefon: 021 323 0000
icon arrow
Program de lucru:

Luni - Vineri: 08:00 - 20ºº

Dorim să oferim un ajutor real pacienților, de aceea, grupul GRAL Medical a deschis (în București) Centrul de Medicină Nucleară, Spitalul OncoFort Caloian. În acest centru medical pacienții pot realiza investigații imagistice moderne prin SCINTIGRAFIE și pot primi tratament pentru cancerul tiroidian sau alte boli benigne (ex. Basedow Graves) prin RADIOTERAPIE cu IOD (iodoterapie).

Scintigrafia este o metodă de diagnosticare modernă și rapidă. Vrei să știi în detaliu ce este scintigrafia?

 • Scintigrafie osoasă - se poate realiza whole-body, trifazică sau segmentară.

  Preț scintigrafie osoasă: se poate deconta CNAS (detalii la 021 323 0000)

 • Scintigrafie tiroidiană - investigația imagistică pentru diagnosticarea problemelor tiroidei (poate evidenția inclusiv celulele precanceroase tiroidiene).
 • Scintigrafie paratiroidiană - investigația imagistică ce analizează și identifică posibilele patologii de la nivelul glandelor paratiroide.
 • Limfoscintigrafie - detecția nodulului santinelă unilateral/bilateral
 • Scintigrafie renală - identifica bolile de la nivelul rinichilor.

Avantajele scintigrafiei - detalii aici!

Rezultatele scintigrafice sunt eliberate în aproximativ 24-48 h.

Radioterapia cu iod sau iodoterapia este utilizată ca tratament în vindecarea cancerului tiroidian bine diferențiat sau a altor boli precum Basedow Graves, gușa multinodulară, hipertiroidism etc
Tratamentul cu iod radioactiv durează 4 zile și este administrat de medicii în medicină nucleară în Spitalul OncoFort Caloian în care pacientul va fi cazat.

Cât costă terapia cu iod radioactiv? Detalii cu privire la costuri și programări puteți afla la 021 323 0000.

Medici OncoFort
Dr. Anca Zamfirescu
Dr. Anca Zamfirescu

Specialități: Medicina Nucleara

Dr. Roxana Tanasache
Dr. Roxana Tanasache

Specialități: Medicina Nucleara

Medicină nucleară

GRAL Medical a înființat Spitalul OncoFort Caloian, unul dintre cele mai avansate centre de medicină nucleară din România. Situat într-o clădire dotată cu echipamente de ultimă generație, acest spital cu o capacitate de 10 paturi găzduiește un laborator de medicină nucleară complet echipat, specializat în tratamentul cancerului tiroidian cu radioterapie cu iod, precum și în investigații imagistice scintigrafice.

Servicii Medicale Oferite de Spitalul OncoFort Caloian:
Scintigrafii

Scintigrafia este o tehnică imagistică utilizată în medicină nucleară pentru a obține imagini detaliate ale organelor și țesuturilor interne ale corpului. Scintigrafia este utilizată într-o varietate de aplicații medicale, inclusiv diagnosticarea bolilor tiroidei, detectarea leziunilor osoase și identificarea altor afecțiuni ale organelor interne. Rezultatele scintigrafice sunt eliberate în aproximativ 24-48 de ore. Scintigrafia osoasă (trifazică, whole body, segmentară), scintigrafia tiroidiană, scintigrafia paratiroidiana, scintigrafia renală sunt decontate CNAS.

Tipuri de scintigrafii efectuate:
Radioterapie cu Iod Radioactiv

Radioterapia cu iod radioactiv este un tratament utilizat în special pentru afecțiuni ale glandei tiroide, cum ar fi cancerul tiroidian bine diferențiat și anumite boli benigne ale acestei glande. Această terapie implică administrarea orală a unei doze de iod radioactiv, care este absorbită de celulele tiroidei, distrugandu-le. Durata tratamentului este de 4 zile, iar pacientul va fi cazat în timpul acestuia

Tratamentul cu iod radioactiv pentru pacienții cu următorul diagnostic:
 • Cancer tiroidian bine diferențiat din foliculul tiroidian, inclusiv variantele papilare și foliculare
 • Anumite boli benigne precum Basedow-Graves, gușa multinodulară hipertiroidizată/toxică, nodulul tiroidian autonom toxic, tiroidita subacută, hipertiroidism
Echipa Medicală:
 • Dr. Anca Zamfirescu
 • Dr. Roxana Tanasache
 • Dr. Sandu Ionut Bogdan

Pentru detalii cu privire la costuri și programări, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 021 323 00 00.