OncoFort - Tipuri de cancer
#

Tipuri de cancer

#

Cancerul mamar

Cancerul de san poate aparea atat la barbati cat si femei, dar cel mai des intalnit este la femei. Riscul de cancer la san creste odata cu varsta. Femeile in varsta de 55 de ani sunt mai predispuse decat femeile mai tinere.

Citește mai mult

#

Cancerul de col uterin

Cele mai multe cazuri de cancer de col uterin sunt cauzate de infectarea cu virusul HPV ce poate avea diverse tulpini. Sistemul imunitar joaca un rol decisiv in cazul in care organismul a contactat acest virus.

Citește mai mult

#

Cancerul colorectal

Cele mai multe cazuri de cancer de colon incep ca mici formatiuni noncanceroase (benigne) numite polipi. În timp, unii dintre acesti polipi pot deveni maligni.

Citește mai mult

#

Cancerul de prostată

Cancerul de prostata este unul dintre cele mai intalnite tipuri de cancer la barbati. La barbatii peste varsta de 50 de ani apar modificari ale tesutului prostatei care conduc la cresterea volumului acesteia.

Citește mai mult

#

Cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar este un tip de cancer care se dezvolta din inmultirea necontrolata a unor celule de origine pulmonara, in interiorul plamanilor si curma mai multe vieti decat cancerul de colon, de prostata, de san si ovarian laolalta. 

Citește mai mult

#

Cancerul tiroidian

Tumorile maligne ale tiroidei pot aparea la orice varsta, media in momentul diagnosticului fiind de 50 ani. Femeile sunt de 2 ori mai frecvent afectate decat barbatii.

Citește mai mult

#

Cancerul rinofaringian

Carcinomul rinofaringian este dificil de a fi detectat timpuriu. Acest lucru se datoreaza si faptului ca acest tip de cancer nu este usor de examinat, iar simptomele carcinomului imita alte simptome ce au conditii asemanatoare.

Citește mai mult

#

Cancerul cerebral

Tumorile cerebrale pot incepe in creier (tumorile cerebrale primare) sau cancerul poate incepe in alte parti ale corpului si sa se raspandeasca ulterior in creier (tumorile cerebrale secundare sau metastatice).

Citește mai mult

#

Cancerul limfatic

Sistemul limfatic este similar sistemului sangvin. Sangele circula prin vase de sange (artere si vene). Celulele albe din sange, inclusiv limfocitele, circula si printr-o retea diferita de vase, care se numeste sistem limfatic.

Citește mai mult