Articole

Articole

Servicii oncologice la standarde europene

Centrul oncologic OncoFort a initiat un program de monitorizare a pacientilor cu afectiuni oncologice inca de la faza de prediagnostic si acorda un rol important pacientului, astfel incat perceptia asupra acestei afectiuni sa fie schimbata. Pacientul trebuie sa inteleaga ca exista sanse foarte mari de vindecare daca se apeleaza la servicii moderne de tratament.
Inexistenta in Romania a unor servicii moderne de radioterapie a dus la statistici pesimiste de-a lungul timpului, insa la nivel european lucrurile sunt controlate iar procentele sunt mai degraba optimiste.

Pe baza acestor nevoi fundamentale ale romanilor bolnavi de cancer, s-a infiintat OncoFort - centrul care ofera standarde medicale occidentale aici, in Romania. Centrul Oncologic urmeaza modelul Austriac (aparatura, experienta, personal calificat), unul dintre cele mai renumite centre de tratament a cancerului din Europa.

Cancerul produce tulburari majore in viata unui om, chiar daca aceasta veste se refera la un coleg, prieten sau membru al familiei. Este inceputul cautarilor, omul avand nevoie de mult sprijin si grija celor din jur. Indrumarea medicala, diagnosticul corect, tratamentul eficient si accesibilitatea serviciilor sunt cele mai importante etape pentru a invinge in lupta cu cancerul.

Sute de romani apeleaza la servicii medicale in strainatate, in cautarea unui diagnostic corect si a unui tratament eficient. Daca in Europa de vest un aparat performant de radioterapie exista la 500.000 locuitori, in Romania, pana in anul 2010, nu exista niciunul la o populatie de 21,7 mil locuitori. Romanii au nevoie de alternative mai bune de tratament la ei acasa, fara a fi nevoiti sa suporte cheltuieli suplimentare cu transportul si cazarea.
OncoFort vine in intampinarea acestor necesitati, oferind servicii oncologice de standarde europene si aducand beneficii importante pacientilor sai:

  • Radioterapie - OncoFort a achizitionat acceleratoare de ultima generatie, marca Elekta, ce ofera radioterapie performanta cu ajutorul tehnicilor 3D-CRT/IMRT/VMAT si reprezinta o premiera in Romania.
  • Chimioterapie - tratament citostatic in rezerve special amenajate pentru confortul pacientilor, cu monitorizarea permanenta a cadrelor medicale specializate.
  • Second Opinion (Consult international) – un medic de renume international, Prof. Dr. Thomas Brodowicz din Viena vine lunar la OncoFort. In premiera, pentru pacientii din provincie se ofera servicii de second opinion prin sistemul de telemedicina
  • Chirurgia Oncologica abordeaza cele mai complexe interventii din sfera chirurgiei oncologice. Echipa medicala de chirurgi este coordonata de renumitul chirurg Prof. Dr. Irinel Popescu.
  • Tumor Board international (premiera in Romania) - o echipa medicala formata din specialisti romani si austrieci analizeaza cele mai complexe cazuri de cancer, pentru a gasi cea mai buna solutie in tratarea acestuia.
  • Diagnostic oncologic preventiv (premiera in Romania) - consultatiile de preventie oncologica sunt oferite pacientilor cu antecedente de cancer in familie sau celor care doresc o conduita sanatoasa pe viitor.

Un Centru de Excelenta in Tratarea Cancerului castiga in final lupta cu aceasta boala.

OncoFort este cel mai mare centru oncologic privat din tara si face parte din grupul Gral Medical, cea mai dinamica companie de servicii medicale din Romania, care ofera pentru Suferinte Vechi, Tratamente Noi. 
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2013-01-10 de  Sectia de Radioterapie 1573

Înapoi