Articole

Articole

Tratament cancer pancreatic in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz)

Cancerul pancreatic este diagnosticat de obicei intr-un stadiu avansat, deoarece simptomele sunt aproape inexistente in stadiile incipiente. Mai multe simptome specifice (durerile abdominale sau de spate, scaune deschise la culoare, ingalbenirea pielii si a ochilor, modificarea gustului, arsuri abdominale, pierderi inexplicabile in greutate) tind sa apara dupa ce tumoarea a avansat si a crescut, invadand alte organe. Specialistii OncoFort recomanda pentru preventia acestuia: consult de specialitate si un stil de viata sanatos (excercitii fizice regulate si alimentatie sanatoasa).

Caz cancer pancreatic
Pacientul E. C. in varsta de 66 ani s-a prezentat la Spitalul OncoFort in iunie 2017 pentru scaderea progresiva a masei corporale, simptom cu istoric de aproximativ 3 luni. Pacientul a fost diagnosticat prin examen computer tomograf cu o formatiune tumorala pancreatica. S-a intervenit chirurgical si s-a practicat o duodenopancreatectomie partiala – operatia Whipple. Stadiul bolii este IIB, T3N1M0.

Cazul pacientului a fost prezentat in Comisia Oncologica Multidisciplinara, alcatuita din profesori universitari de oncologie medicala din Romania si Austria si din medici primari si specialisti de diverse specialitati, care a decis initierea chimioterapiei de tip adjuvant cu gemcitabina + capecitabina pentru 6 cicluri. Se mentioneaza ca decizia terapeutica a Comisiei Oncologice Multidisciplinare este conforma cu recomandarile ghidurilor de tratament ESMO (European Society of Medical Oncology) si NCCN (National Comprehensive Cancer Network).

In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie oncologica. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2017-11-06 de  2023

Înapoi