Articole

Articole

Tratament cancer ovarian in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz)

Simptomele cancerului ovarian sunt vagi sau silentioase, astfel doar aproximativ 19% din cancerul ovarian este diagnosticat in stadiile incipiente. Printre cele mai intalnite simptome ale cancerului ovarian enumeram: durerea pelviana sau abdominala, probleme de nutritie, nevoia de a urina des, balonare. Specialistii OncoFort recomanda consult de specialitate atunci cand simptomele persista, cand nu se rezolva prin schimbarea dietei, exercitii fizice, odihna etc. 

Caz neoplasm ovarian
Pacienta C.N in varsta de 56 de ani diagnosticata in decembrie 2016 cu adenocarcinom ovarian STD III c, fara determinari secundare, se prezinta la Spitalul OncoFort pentru tratament de specialitate.
De mentionat ca, inainte de initierea tratamentului chimioterapeutic markerul tumoral CA 125 a fost de 265ng/dl. In perioada ianuarie 2017 se initiaza tratament neoadjuvant tip Paclitaxel + Carboplatin 6 serii. RMN abdomen si pelvis dupa 6 serii de tratament releva regresie dimensional a procesului tumoral situat cranial si lateral stanga de uter. Masa tumorala retrouterina paramediana dreapta in importanta regresie dimensional. Makerul tumoral CA 125 16 ng/dl.

Cazul este abordat in Comisia Oncologica Multidisciplinara alcatuita din profesori uneversitari de oncologie medicala din Romania si Austria si din medici primari si specialisti din diverse specialitati (oncologie, radioterapie, chirurgie generala) unde se decide interventia chirurgicala, hiresectomie totala, urmata de chimioterapie intraperitoneala HIPEC.
Pacienta a fost programata pentru interventia chirurgicala urmand a reveni la Spitalul OncoFort cu rezultatul histopatologic postoperator pentru a se stabili conduita terapeutica ulterioara de catre medicul oncolog curant si rediscutat cazul in Comisia Oncologica daca aceasta se va impune.

In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie oncologica. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2017-08-01 de  Dr. Cristina Tiut 1701

Înapoi