Articole

Articole

Tratament cancer gastric in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz)

Nu exista o cauza exacta pentru aparitia cancerului gastric, astfel, specialistii OncoFort recomanda pentru preventia acestuia: consult de specialitate (gastroenterologic) si un stil de viata sanatos (excercitii fizice regulate si alimentatie sanatoasa). In stadiile initiale, cancerul gastric poate fi complet asimptomatic sau pot exista manifestari nespecifice pe care pacientul le ignora cum ar fi durere sau disconfort in etajul abdominal superior sau greturi.

In stadiile mai avansate, apar manifestari caracteristice bolii: lipsa poftei de mancare, intoleranta selectiva pentru carne, scadere in greutate, durere care apare dupa masa, senzatie de saturatie imediat dupa ingestia unui aliment, varsaturi cu alimente digerate etc.

Caz neoplasm gastric
Pacientul L. M in varsta de 28 ani, ce a prezentat repetate episoade de hemoragie digestiva superioara, este diagnosticat in noiembrie 2015 in urma unei endoscopii urmate de biopsie cu ADK gastric. Imagistic nu se deceleaza metastaze la distanta, ci doar invazie la nivelul ganglionilor perigastrici. 

Cazul este prezentat in comisia oncologica multidisciplinara a Spitalului OncoFort (alcatuita din profesori universitari din Romania si Austria si medici specialisti in radioterapie, oncologie medicala, chirurgie oncologica), comisie in care s-a decis ca primul pas therapeutic sa fie interventia chirurgicala.

In ianuarie 2016 are loc interventia chirurgicala, efectuata la Spitalul OncoFort. Interventia a constat in gastrectomie totala si limfodisdectie D2. 

Diagnosticul anatomopatologic este de adenocarcinom gastric G3, ulcerat, pT3pN3b, V1, R0, cu 18 ganglioni limfatici invadati dintr-un total de 39 rezecati. Cazul este reanalizat de comisia oncologica multidisciplinara si se decide initializarea radiochimioterapiei conform regimului McDonald. In martie 2016 pacientul primeste radioterapie prin tehnica IMRT si chimioterapie de concomitenta. Dupa incheierea radiochimioterapiei, pacientul a efectuat chimioterapie adjuvanta tip FOLFOX pana in noiembrie 2016

In prezent pacientul se afla in curs de monitorizare oncologica, fara semne de recidiva locala sau la distanta a bolii, are stare generala buna si este complet reintegrat socio-profesional.

In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie oncologica. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2017-09-04 de  Dr. Ionela Bîzu - oncologie 3048

Înapoi