Blog
Categorii
Cauta
sterge filtre
Afisati 133 to 144 din 242 articole
Afiseaza
Interventia chirurgicala cu laser - metastaze pulmonare
citeste mai mult
“Laserul pentru chirurgie este mana cereasca”, dr Dan Nicolau – chirurgul care da o sansa pacientilor cu metastaze pulmonare la Gral Medical
Osteoporoza, cancerul si varsta
citeste mai mult
Cancerul si tratamentele sale pot compromite sanatatea oaselor, crescand riscul de osteoporoza si cel de fracturi. Poate aparea durerea si pierderea mobilitatii. Monitorizarea sanatatii oaselor se face prin osteodensitometrie, (Dexa sauDXA), care poate fi efectuata la GRAL Medical Radiologie. Investigatia este recomandata pacientilor Spitalului OncoFort de catre medicul oncolog.
Cancerul mamar de la descoperire la tratament
citeste mai mult
Neoplasmul mamar nu mai este ceea ce a fost acum 20 ani. Ratele de supravietuire pentru pacientii diagnosticati cu neoplasm mamar sunt in continua crestere, datorita detectarii timpurii a acestuia, a constientizarii si a progreselor in ceea ce priveste tratamentele. Terapiile personalizate realizate in spitalul OncoFort sunt stabilite de comisia de Tumor Board pentru fiecare pacient oncologic.
Importanta monitorizarii periodice a pacientului cu melanom malign (prezentare de caz)
citeste mai mult
Melanomul malign este cel mai grav cancer de piele. Studiile arata ca a crescut riscul imbolnavirilor in ultimi ani, iar cei mai predispusi la acest tip de cancer de piele sunt barbatii, incidenta in cazul lor s-a dublat in ultimii 25 de ani. La noi in tara, riscul imbolnavirii este în jurul valori de 2%. Melanomul malign este declansat de cresterea necontrolata a melanocitelor (celule ale pielii).
Cancerul de colon
citeste mai mult
Neoplasmul intestinului gros face parte, asemeni multor alte cancere, din categoria celor care daca sunt descoperite la timp si sunt tratate corect, au dintre cele mai bune rate de supravietuire pe termen mediu si lung.
Cancerul de san (prezentare de caz, neoplasm mamar)
citeste mai mult
Cancerul de san este cel mai frecvent cancer in randul femeilor care traiesc in Uniunea Europeana. Peste 355.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer de san in acest an, reprezentand peste 13% din totalul bolnavilor de cancer.Datele sunt rezultatul ultimului studiu realizat de Comisia Europeana in colaborare cu Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerelor si Reteaua europeana a registrelor privind cancerul.
Cancerul de endometru
citeste mai mult
Cancerul de endometru este un cancer care se dezvolta la nivelul mucoasei ce tapeteaza interiorul uterului. Este cel mai frecvent tip de cancer al organelor reproducatoare feminine si se estimeaza ca 1-2 femei din 100 vor dezvolta in decursul vietii aceasta patologie. Doctorul Teodor Constantin, medic specialist in Oncologie Medicala, in cadrul Spitalului Oncofort, ne-a prezentat caracteristicile acestei boli.
Psihoterapie pentru pacientii oncologici
citeste mai mult
Diagnosticul de cancer si starea de boala careia i se asociaza reprezinta factori puternici generatori de stres. Termenul de stres face referire la un complex de reactii fiziologice si psihologice care au loc atunci cand in viata persoanei apar provocari sau amenintari ce par ca ii depasesc abilitatile de a le face fata cu succes si ii perturba ritmul obisnuit al vietii.
Radioterapia pentru cancerul rinofaringian – CAZ
citeste mai mult
„Nu este satisfactie mai mare, pentru un profesionist oncolog radioterapeut, decatatunci cand, la monitorizare, pacientul tratat isi recapata speranta si bucuria de a trai, ca urmare a unui raspuns complet la tratamentul efectuat”, dr. Georgeta Liga, medic specialist in Radioterapie.
Tumori canceroase rare - Hemangioendoteliom epitelioid - Prezentare caz
citeste mai mult
Hemangioendoteliomul epitelioid este o tumora maligna neobisnuita cu origine vasculara care se poate dezvolta in: tesutul moale, plaman, os, creier, ficat si intestinul subtire. Cele mai frecvente organe afectate sunt plamanii si ficatul, apoi pielea si oasele.
Tratament sustinere - chimioterapie si radioterapie
citeste mai mult
Referitor la tratamentul cancerului, cel mai adesea, pacientii stiu ca exista 3 mari posibilitati de tratament: interventia chirurgicala, chimioterapia si radioterapia. Daca despre interventia chirurgicala lucrurile sunt in general bine cunoscute, pe seama chimioterapiei si a radioterapiei au luat nastere adevarate mituri legate de toxicitatea acestora si intensitatea efectelor adverse resimtite de catre pacienti.
In siguranta la tratament oncologic
citeste mai mult
Cum sa ma tratez in siguranta cand in fiecare zi in jurul nostru se imbolnavesc tot mai multi oameni de Covid–19? Oameni cunoscuti, prieteni, prietenii prietenilor, familii, colegi…In fiecare zi la ora bilantului este o noua cifra ….. mai mare de imbolnaviri si….. de decese.Incep intrebarile. Cum ajung la spital sa ma tratez? Cum pot sa urmez tratamentul oncologic (chimioterapie si radioterapie) recomandat de medic daca nu ajung la spital? Unde sa merg pentru a ma simti in siguranta? Aaaaa….la Spitalul OncoFort! Primul spital privat care a tratat bolnavii oncologici.
Contact
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?
Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.