Articole

Articole

Radioterapie de ultima generatie

In cadrul sectiei 2 de Radioterapie, in prima luna de la inaugurare au fost tratati peste 100 de pacienti, dublu decat in mod normal, deoarece aparatul de radioterapie Versa HD  permite o viteza mult mai mare de tratament, fiind unul dintre beneficiile tehnologiei de inalta performanta. 

Acceleratoarele de particule de ultima generatie au ca scop distrugerea tumorilor maligne si protejarea tesutului sanatos, acesta este si motivul pentru care perceptia pacientilor legata de iradiere s-a schimbat, iar durata diminuata a tratamentului, de numai 5 minute, ii ofera pacientului posibilitatea de a-si continua activitatea cotidiana fara nicio problema.

Medicii specialisti au confirmat ca acceleratorul Versa HD ofera cu o precizie stereotactica: o doza mare si o toxicitate redusa, acesta este si motivul pentru care Versa HD este cel mai avansat accelerator din Romania.

Acceleratorul de particule, Versa HD, permite un calcul o planificare dozimetrica mai precisa, distribuie mai eficient doza de radiatie in tumora, dotarea cu peste 160 de lamele (dublu fata de alte aparate) permite iradierea unui volum tumoral mult mai mare, timpul de tratament s-a micsorat la doar 5 minute datorita tehnicii moderne VMAT (volumetric modulated arc therapy) ce permite tratament continuu prin modularea intensitatii odata cu cresterea vitezei de rotatie a aparatului, pot fi tratate tumori profund plasate in zonele organelor de risc, toxicitatea acuta si tardiva este mult mai redusa, asigurarea calitatii (QA) si ghidajul combinat, bazat atat pe repere osoase cat si pe corelatia fiziologica a regiunii iradiate (Cone Beam CT), garanteaza acuratetea tratamentului. Elekta Remote Services monitorizeaza in mod proactiv, in timp real, functiile cheie ale sistemului si ofera notificari ale potentialelor probleme.

Totodata aparatul Versa HD ofera medicilor specialisti in tratarea cancerului, flexibilitatea de a se angaja in terapii conventionale, limitate pana-n acest moment, pentru a trata un spectru larg de tumori pe toate zonele corpului.
Datorita imaginilor 4D corelate anatomic, trateaza cancerul mamar si pulmonar cu riscuri cardiace mai mici, trateaza cancerul de prostata fara a necesita modalitati suplimentare de ghidaj (ex: seminte), ofera planuri complexe pentru cancerele din sfera ORL cu 42% mai rapide datorita vitezei lamelelor Agility™ combinata cu administrarea VMAT. 

Versa HD permite tratamentul cu stereotaxie (SBRT-Stereotactic Body Radiation Therapy), stereotaxie craniala (SRT - stereotactic radiation therapy) si radiochirurgie (SRS - Stereotactic Radiosurgery).

 Beneficiază de: 

⇒  primul consult gratuit de radioterapie 

tratamente de radioterapie și chimioterapie DECONTATE integral (CNAS). 

 Programează-te la 021 323 0000 sau completând formularul de mai jos 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2017-04-04 de  Prof. Dr. Rodica Anghel 10393

Înapoi