Articole

Articole

Pacientii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la OncoFort decontata de CNAS

Incepand cu 01 Mai 2013, OncoFort ofera tuturor pacientilor bolnavi de cancer servicii medicale de radioterapie decontate in contract cu CNAS.

Desi costul tratamentului de radioterapie oferit de OncoFort este de 3-4 ori mai ieftin decat in strainatate, pacientii din Romania suporta destul de greu cheltuielile unui tratament oncologic complet la privat.
„Majoritatea pacientilor neoplazici si-au manifestat dezamagirea ca nu ii ajuta cu nimic calitatea de asigurat in aceasta situatie. Acesta este si motivul pentru care am facut toate diligentele, pentru a reusi sa intram in contract cu Casa de Asigurari, astfel incat pacientii sa poata accesa in privat, mult mai usor, servicii eficiente de radioterapie” afirma Chitan Robert director promovare-dezvoltare Gral Medical.
Pentru a beneficia de reduceri, pacientul trebuie sa vina la OncoFort cu bilet de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie, cu recomandarea „internare radioterapie”, iar pacientul efectueaza sedinte de radioterapie 3D si IMRT decontate de casa de asigurari.

Pentru ca pacientul sa primeasca reducerea, trebuie ca medicul trimitator sa fie in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, indiferent ca este vorba de Bucuresti sau provincie.
 
OncoFort, primul centru privat de excelenta in tratarea cancerului din Romania, a reusit sa ofere pacientilor oncologici oportunitatea de a beneficia de servicii moderne de radioterapie incepand cu anul 2010, fiind un an de cotitura pentru intreg sistemul oncologic romanesc, deoarece majoritatea pacientilor din Romania nu puteau beneficia de radioterapie 3D decat in strainatate. Acesta a fost si motivul pentru care cele doua tehnici de conturare tridimensionala, 3D-CRT si IMRT s-au facut in premiera la centrul OncoFort.

„Am reusit sa punem la punct un sistem privat de medicina care sa raspunda nevoilor actuale ale pacientului neoplazic european. Drumul nu a fost usor, insa investitiile curajoase in aparatura de ultima generatie, specializarea cadrelor medicale in strainatate, colaborarea cu cei mai renumiti oncologi din Austria si implementarea de servicii medicale oncologice complementare, au facut ca Romania sa recupereze decalajul de 15-20 ani fata de tratamentele oferite in occident” afirma Chitan Robert director promovare-dezvoltare Gral Medical.

In 2012, OncoFort a reusit sa ofere servicii de diagnostic si tratament oncologic pentru 2.700 de pacienti, in crestere cu 25% fata de anul anterior, iar centrul oncologic a avut in 2012 o crestere organica a veniturilor cu aproape 60% fata de anul anterior. Centrul oncologic ofera servicii oncologice complete, radioterapie, chimioterapie, consultatii internationale de first si second opinion, iar din semestrul doi se va deschide si sectia de chirurgie oncologica din cadrul spitalului privat, in urma unei investitii de peste 1 milion de euro.

Pentru programari si detalii suplimentare apelati numarul de telefon 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
Publicat în 2013-05-09 de  Sectia de Radioterapie 4922

Înapoi