Articole

Articole

Avantajele radioterapiei tintite

Avantajele folosirii unui aparat de radioterapie de ultima generatie:
1. Precizie si acuratete net superioara tehnologiei anterioare
Radioterapia conventionala ofera doze mari de radiatie locatiilor cu tumori, dar in acelasi timp poate sa dauneze tesutului sanatos din jur. Scopul radioterapiei este ca tumora sa fie distrusa cu ajutorul energiei emise de aparat, insa de multe ori sunt afectate si celulele sanatoase din jurul acesteia. Un accelerator de particule de ultima tehnologie, prin acuratetea sa, limiteaza afectarea organelor vitale din jurul tumorii. Aparatul este dotat cu lamele autoajustabile care iau forma tumorii astfel incat radiatia sa fie focusata numai catre ea.


Acceleratorul modern inlocuieste metoda veche folosita (cobaltoterapia) tratand orice forma de cancer, cu o precizie mai mare si intr-o perioada mai mica de timp. Terapiile cu ultrasunete, pe langa faptul ca nu sunt autorizate mondial, limiteaza tratamentul pentru diferite categorii de cancer, ce sunt dependente de dimensiunea tumorii si dureaza ore intregi, pe cand radioterapia de ultima ora se aplica pentru orice tip de cancer iar sedinta dureaza doar cateva minute.

2. Tehnica de conturare a tumorii este unica in Romania
Pentru a oferi pacientului cea mai buna rata de succes a tratamentului de radioterapie, fizicienii medicali analizeaza impreuna cu doctorul radioterapeut dosarul medical al pacientului, efectuand o simulare a planului de tratament. Cu ajutorul unui soft specific medicul radioterapeut contureaza volumul tinta de iradiere si organele de risc (conformationalul). La OncoFort tehnica de conturare este unica in Romania si urmeaza modelul austriac. 
Combinatia optima de energii asigura eficienta tratamentului, de aceea planificarea tratamentului este considerata una din cele mai importante etape.

Cand dosarul medical este complet si planul de tratament este validat de catre fizicenii medicali si doctorul radioterapeut, pacientul se poate programa pentru sedintele de radioterapie.

3. O sedinta de radioterapie dureaza doar cateva minute
O sedinta de radioterapie dureaza cateva minute, in functie de particularitatile fiecarui caz si este monitorizata complet de catre echipa medicala OncoFort. Camerele video si interfonul asigura accesul vizual si auditiv din camera de comanda, de unde se initiaza si se urmareste sedinta de tratament. Astfel, dupa efectuarea tratamentului pacientul poate sa isi reia activitatea de zi cu zi fara probleme.

4. Tratamentul se poate aplica pe toate tipurile de cancer
Aparatul ofera tratament pentru o gama variata de tipuri de cancer situat la nivelul intregului organism (plamani, ficat, prostata, gat, metastaze osoase, colon, san, coloana, cap, etc). In Romania decesele datorate cancerului sunt superioare celor mondiale cu peste 20% (conform OMS), unul dintre motivele principale identificate fiind lipsa tratamentelor moderne de radioterapie. Din ultimele statistici oferite de Ministerul Sanatatii, din cei 385.000 pacienti romani luati in evidenta, o mare parte din cazuri pot urma un plan complet de radioterapie moderna. Sectiile de radioterapie din cadrul Spitalului OncoFort sunt dotate cu acceleratoare de ultima generatie Elekta Versa HD si Elekta Synergy.

Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2012-08-07 de  Sectia de Radioterapie 2322

Înapoi