
Oncologie medicală
ONCOLOGIA se ocupa cu studiul, diagnosticarea si tratamentul medicamentos al pacientilor bolnavi de cancer.
Suspiciunea de cancer a unui pacient trebuie verificata la medicul oncolog, care analizeaza dosarul medical al pacientului si recomanda analizele si investigatiile necesare pentru stabilirea unui diagnostic. Odata ce pacientul se confrunta cu diagnosticul final: cancer, se trece la discutia de specialitate ce implica prezentarea bolii si a optiunilor de tratament.
In cadrul sectiei de oncologie - chimioterapie, Spitalul OncoFort va ofera:
- consultatii si investigatii oncologice
- chimioterapie
Specialistii oncologi consulta pacientul si stabilesc un plan de tratament ce poate implica administrarea de citostatice impreuna sau separat de radioterapie. Tratamentul chimioterapeutic recomandat de medicul oncolog se desfasoara sub indrumarea si supravegherea acestuia, urmarindu-se realizarea unei combinatii cat mai eficiente de medicamentatii si proceduri.
Tratamentul citostatic se efectueaza in rezerve special amenajate pentru confortul pacientilor, cu monitorizarea permanenta de catre cadrele medicale specializate.
Preturi chimioterapie OncoFort
Oncofort ofera chimioterapie perfuzabila cu durata mica de 5h si durata mai mare de 5h. Totodata pacientii pot beneficia de servicii de cazare in rezerve moderne sau in rezerve de tip vip.
Pentru a obtine o cotatie de pret pentru radioterapie, chimioterapie si cazare in rezerve private, va rugam sa va programati la specialistii nostri. Echipa multidisciplinara va stabili planul de tratament si costurile aferente. O echipa specializata va sta la dispozitie pentru intocmirea dosarului oncologic.
Gral Medical s-a gandit sa faciliteze relatia dintre pacientii romani si medicii austrieci, de aceea incepand cu anul 2010, renumitul medic oncolog, Prof. Dr. Thomas Brodowicz de la AKH Viena, a ales centrul OncoFort pentru a oferi lunar consultatii oncologice de first si second opinion pentru pacientii neoplazici din Romania.
Pentru programari si detalii suplimentare apelati numarul de telefon 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).













Incidenta cancerului de laringe se intalneste la persoane intre 40 si 70 de ani si este mai frecvent la barbati, iar principalii factori de risc ai sunt fumatul, consumul de alcool.
Citeste mai mult Publicat în 2018-09-10 de Dr. Paula Toma - oncolog 3759
Indragitul medic oftalmolog Dr. Monica Pop a fost diagnosticata cu cancer de colon si a ales serviciile centrului oncologic OncoFort din cadrul Gral Medical.
Citeste mai mult Publicat în 2019-01-11 de Sectia de Chimioterapie 2029
Aflati ce este camera implantabila si de ce este utilizata in tratamentul de chimioterapie
Citeste mai mult Publicat în 2023-01-09 de Sectia de Chimioterapie 138553
Cancerul tiroidian este o patologie neoplazică de la nivelul glandei tiroide. Acesta are o incidență de aproximativ 3 cazuri la 100.000 de locuitori în Europa. Însă, rata de vindecare este destul de ridicată. Spre deosebire de acesta, incidența bolilor tiroidiene autoimune este mai crescută. Însă, unele studii au arătat existența unei legături între cele două patologii. Astfel, se crede că riscul de a dezvolta cancer tiroidian este mai crescut la pacienții diagnosticați cu boli autoimune ce afectează tiroida.
Citeste mai mult Publicat în 2023-07-24 de Oncologie Medicala 14922
Descoperirea unui nou medicament sau a unei tehnici chirurgicale este o etapă importantă în procesul de vindecare a unei patologii. Astfel, pentru a stabili eficiența unui tratament este nevoie de aproximativ doi până la patru ani de cercetare în domeniu. Studiile clinice reprezintă o metodă eficientă, care asigură o dezvoltare continuă în domeniul medical, mai ales în domeniul oncologiei.
Citeste mai mult Publicat în 2023-08-16 de Oncologie Medicala 5137
Melanomul malign reprezinta o forma de cancer cu origine in melanocite (celulele care determina pigmentarea pielii).
Citeste mai mult Publicat în 2023-08-23 de Dr. Marius Tiut 1332
Radioterapia este un tratament esențial în lupta împotriva cancerului, dar poate aduce cu sine și efecte secundare. O alimentație adecvată poate juca un rol semnificativ în menținerea energiei, greutății și sănătății generale în timpul acestui proces. Aici veți găsi sfaturi și un plan alimentar pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine în timpul tratamentului de radioterapie.
Citeste mai mult Publicat în 2023-08-29 de Oncologie Medicala 3215
În timpul terapiei pentru cancer, capacitatea de a consuma, digera sau asimila alimente poate fi afectată din cauza efectelor secundare precum greața, vărsăturile, schimbările de gust sau miros, lipsa poftei de mâncare sau modificările tranzitului intestinal. În astfel de situații, poate fi necesar să ajustăm alegerile alimentare pe care le aveam în trecut. Este recomandat să optăm pentru mese sau gustări mici și frecvente, ușor de mestecat, înghițit, digerat și asimilat.
Citeste mai mult Publicat în 2023-08-31 de Oncologie Medicala 9567
Imunoterapia este o formă de tratament medical care utilizează sistemul imunitar al corpului pentru a combate boli, în special cancerul și unele afecțiuni autoimune. În tratamentul cancerului, imunoterapia ajută la stimularea sau revigorarea răspunsului sistemului imunitar pentru a recunoaște și distruge celulele canceroase.
Citeste mai mult Publicat în 2023-11-03 de Dr. Anca Zgura 1139
În continuare vei afla ce înseamnă chimioterapia, cum se tratează cancerul prin chimioterapie, câte ședințe de chimio se realizează, câte tipuri de chimioterapie există, ce trebuie să faci înainte de chimioterapie, ce alimente nu trebuie să consumi în timpul chimioterapiei și care poate fi costul acestei proceduri.
Citeste mai mult Publicat în 2022-04-01 de Sectia de Chimioterapie 56366
Mastectomia reprezintă o intervenție chirurgicală de îndepărtare parțială sau totală a țesutului mamar, folosită ca tratament chirurgical pentru cancerul de sân.
Află mai departe ce este mai exact o mastectomie, care sunt principalele tipuri de mastectomie, cum este efectuată intervenția, ce riscuri și contraindicații există, dar și cum arată recuperarea după o astfel de procedură chirurgicală.
Citeste mai mult Publicat în 2022-09-14 de Oncologie Medicala 2429).jpg)
Tratamentul împotriva cancerului poate fi un drum plin de incertitudini, iar fiecare femeie care îl parcurge are propriul său traseu unic. O parte din această călătorie, pentru multe femei, include căderea părului - un efect secundar comun al anumitor terapii împotriva cancerului. Căderea părului poate reprezenta o provocare semnificativă pentru femeile care se confruntă cu cancerul, deoarece părul este adesea considerat un aspect important al identității lor. Pierderea părului poate avea un impact emoțional puternic, marcând vizibil drumul lor prin această experiență dificilă. În acest articol, ne propunem să oferim informații și recomandări utile pentru femeile bolnave de cancer, astfel încât să le ajutăm să gestioneze căderea părului și să se simtă mai încrezătoare și pregătite în această călătorie.
Citeste mai mult Publicat în 2023-06-20 de Oncologie Medicala 2803

Boala oncologică își lasă mereu amprente asupra pacientului. În acest articol veți afla poveștile mai multor pacienți care luptă sau care au învins în lupta cu boala oncologică. Inspiră-te și tu din viața celor puternici!
Citeste mai mult Publicat în 2022-11-28 de Oncologie Medicala 6617.png)
Cancerul de san triplu negativ (TNBC) este o boală heterogenă, care se caracterizează prin faptul că, la nivelul suprafetei celulelor tumorale nu sunt prezenti receptorii de estrogen (ER), receptorii de progesteron (PR) și nici receptorul 2 al factorului de creștere epidermală umană (HER2)..
Citeste mai mult Publicat în 2023-05-17 de Dr. Paula Toma - oncolog 3937
Află cum este viața pacientului după chimioterapie, care este alimentația recomandată în timpul și după chimioterapie, ce stil de viață adoptă pacientul și la cât timp după finalizarea chimioterapiei poate reveni la stilul de viață obișnuit.
Citeste mai mult Publicat în 2022-04-11 de Sectia de Chimioterapie 15207
Cancerul se dezvoltă din cauze variate, una dintre acestea ar putea fi apariția unor mutații genetice care afectează ciclul de diviziune al celulei. Aceste mutații pot apărea ca urmare a unor factori externi sau pot fi moștenite de la părinți.
Citeste mai mult Publicat în 2022-09-07 de Oncologie Medicala 1859
Află ce este chimioterapia, care sunt tipurile de chimioterapie, ce sunt citostaticele, cât durează o sesiune de chimioterapie, efectele secundare ale chimioterapiei, alimentele interzise în timpul chimioterapiei și modul de refacere al organismului după chimioterapie.
Citeste mai mult Publicat în 2023-05-12 de Oncologie Medicala 3931
Disciplina oncologica cuprinde mai multe ramuri distincte, insa strans corelate: oncologia medicala (conduce tratamentul sistemic al cancerului), radioterapia (tratamentul folosind radiatii ionizante) si chirurgia oncologica.
Citeste mai mult Publicat în 2018-04-20 de Sectia de Chimioterapie 55804
Relația dintre om și animalul său de companie este una deosebită și importantă pentru bunăstarea amândorura. Cum este însă situația cu pacientul oncologic și animalele sale de companie?
Citeste mai mult Publicat în 2022-09-07 de Dr. Ionela Bîzu - oncologie 3038