OncoFort - Radioterapia VMAT

Radioterapia VMAT

Radioterapie VMAT  - (volumetric modulated arc therapy)

Ce este radioterapia VMAT?
Radioterapia VMAT efectuata cu acceleratorul de particule, Versa HD este  o forma avansata de radioterapie ce permite o planificare dozimetrica mai precisa, distribuie mai eficient doza de radiatie in tumora. 
Pot fi tratate tumori profund plasate in zonele organelor de risc, toxicitatea acuta si tardiva este mult mai redusa, asigurarea calitatii (QA) si ghidajul combinat, bazat atat pe repere osoase cat si pe corelatia fiziologica a regiunii iradiate (Cone Beam CT), garanteaza acuratetea tratamentului

Versa HD – cel mai performant accelerator din Romania
Dotarea acceleratorului Versa HD cu peste 160 de lamele (dublu fata de alte aparate) permite iradierea unui volum tumoral mult mai mare, timpul de tratament reducandu-se la doar 5 minute datorita tehnicii moderne VMAT ce permite tratament continuu prin modularea intensitatii odata cu cresterea vitezei de rotatie a aparatului. Elekta Remote Services monitorizeaza in mod proactiv, in timp real, functiile cheie ale sistemului si ofera notificari ale potentialelor probleme.  Acceleratoarele de particule de ultima generatie au ca scop distrugerea tumorilor maligne si protejarea tesutului sanatos, acesta este si motivul pentru care perceptia pacientilor legata de iradiere s-a schimbat, iar durata diminuata a tratamentului, de numai 5 minute, ii ofera pacientului posibilitatea de a-si continua activitatea cotidiana fara nicio problema.

Totodata aparatul Versa HD ofera medicilor specialisti in tratarea cancerului, flexibilitatea de a se angaja in terapii conventionale, limitate pana-n acest moment, pentru a trata un spectru larg de tumori pe toate zonele corpului. Datorita imaginilor 4D corelate anatomic, trateaza cancerul mamar si pulmonar cu riscuri cardiace mai mici, trateaza cancerul de prostata fara a necesita modalitati suplimentare de ghidaj (ex: seminte), ofera planuri complexe pentru cancerele din sfera ORL cu 42% mai rapide datorita vitezei lamelelor Agility™ combinata cu administrarea tehnicii VMAT. 
Daca pana-n anul 2010, radioterapia utilizata era 1D si 2D (in occident nu se mai folosesc) OncoFort a fost deschizator de drumuri in oncologia moderna privata si a adus in Romania tratamentul cu radioterapia tintita, prin conturarea volumului tumoral (3D-CRT, IMRT-IGRT, VMAT). Medicii specialisti au confirmat ca acceleratorul Versa HD ofera cu o precizie stereotactica: o doza mare si o toxicitate redusa, acesta este si motivul pentru care Versa HD este cel mai avansat accelerator din Romania. 
Versa HD permite tratamentul cu stereotaxie (SBRT-Stereotactic Body Radiation Therapy), stereotaxie craniala (SRT - stereotactic radiation therapy) si radiochirurgie (SRS - Stereotactic Radiosurgery).

- Radioterapia efectuata la OncoFort este GRATUITA cu bilet de trimitere de la medicul de familie. 

- GRATUIT - consultatii de specialitate in radioterapie 

O echipa specializata va sta la dispozitie pentru intocmirea dosarului oncologic. 

Pentru programari si detalii suplimentare apelati numarul de telefon 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).