
Centre de excelență
- Secția de Radioterapie
- Secția de Chimioterapie
- Secția de Chirurgie Oncologică
- Centrul de Medicină Nucleară

Secția de Radioterapie
Adresă:
Str. Traian Popovici nr. 79-91, sector 3, București
Telefon:
021 323 0000
Program de lucru:
Luni - Vineri: 08ºº - 20ºº
Secția de Radioterapie a Spitalului OncoFort
Din dorința de a oferi pacienților diagnosticați cu neoplazii (afecțiuni canceroase) tratamente eficiente, confort și siguranță, Gral Medical a deschis Spitalul OncoFort - un centru specializat în oncologie medicală - care este înzestrat cu propria secție de Radioterapie, prima sectie din sistemul privat.
Radioterapie București Spital Oncofort
Prin secția de Radioterapie, Spitalul OncoFort oferă pacienților din București, și nu numai, oportunitatea de a fi tratați contra cancerului cu ajutorul celei mai performante aparaturi medicale a secolului XXI.
Secția este prevăzută cu salon generos de așteptare în care pacienții se pot delecta cu ceai cald sau se pot hidrata cu apa. De asemenea, aceștia se pot pregăti pentru radioterapie în boxele special amenajate.
Aparat radioterapie
Secția de Radioterapie este dotată cu 2 acceleratoare (Elekta și Versa HD). Ambele utilizează tehnici de conturare 3D-CRT, IMRT și VMAT - tehnici care se bazează pe furnizarea de radiații ionizante țintite. În felul acesta, celulele sănătoase ale pacienților care urmează tratamentul de radioterapie sunt mai puțin expuse razelor ionizante.
Aparatură modernă a secției oferă avantaje atât pacienților cât și medicilor specialiști (radioterapeuți), iar printre acestea se numără:
- distribuirea mai eficientă a razelor în tumori;
- un timp de tratament redus la 5 minute;
- iradierea unui volum mare de celule canceroase;
- zgomot redus și iluminare ambientală pentru un plus confort al pacientului;
- toxicitate mică;
- planuri complexe ale zonelor capului și gâtului:
- flexibilitate oferită cadrelor medicale în furnizarea de terapii pentru un spectru larg de cancere.
Cât costă o ședință de radioterapie?
În cadrul secției de Radioterapie a Spitalului OncoFort pacienții beneficiază de primul consult gratuit la 4 specialiști în radioterapie:
- dr. Georgeta Liga – șef secție radioterapie;
- dr. Constantin Ciubotaru – specialist radioterapie;
- dr. Andrada Grigorie – specialist radioterapie;
- dr. Mihai Teodor Georgescu – specialist radioterapie.
De asemenea, tratamentul de radioterapie este decontat integral de CNAS. Aflații mai multe detalii apelând 021 323 0000.





Pacientii sunt consultati si tratati de un cadru medical specializat in radioterapie - radioterapeut

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete
Radioterapia este furnizata de catre Spitalul OncoFort la cele mai inalte standarde, prin aparatura medicala moderna

Radioterapie oncologică
Radioterapia oncologica reprezinta utilizarea radiatiilor ionizante pentru a distruge celulele de natura canceroasa si a opri cresterea si dividerea acestora. Radioterapia este un tratament local, concentrat doar asupra tesutului canceros. Pentru
DetaliiArticolele despre radioterapie ofera informatii cu privire la ce este radioterapia si ce urmeaza dupa radioterapie

Renumitul medic radioterapeut Dr. Valu Penea, cu vasta experienta in tratamentul oncologic, ofera tratamente de ultima generatie in radioterapia externa pentru pacientii din judetul Arges.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-07-31 de Sectia de Radioterapie 913
Radioterapia reprezinta un tratament complex, utilizat cu succes in tratamentul diferitelor tipuri de cancer de peste 100 ani, avand ca scop distrugerea celulelor canceroase, cresterea calitatii vietii si prelungirea supravietuirii pacientului.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-09-04 de Sectia de Radioterapie 26467
Radioterapia este cel mai non invaziv tratament al cancerului, iar în România gradul de folosire al acestui tip de terapie este foarte scazut din cauza lipsei aparaturii și a personalului calificat. Află totul despre radioterapie și care sunt beneficiile radioterapiei la OncoFort.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-12 de Sectia de Radioterapie 1939
Pacienții care urmează tratamentul de radioterapie trebuie să știe la ce efecte secundare trebuie să se aștepte și care sunt pașii de urmat (după radioterapie ce urmează). De asemenea, în articolul prezent vei afla și cum trebuie să procedeze pacientul pentru revenirea la stilul de viață anterior (începerea serviciului).
Citeste mai mult... Publicat în 2022-07-18 de Sectia de Radioterapie 2930
CBCT crește eficiența radioterapiei oferind o vizibilitate mai bună a tumorii. Iar în plus, doza de iradiere a acestei investigații este de 10 ori mai mică decât la un CT normal.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-07-28 de Sectia de Radioterapie 92
“Un medic trebuie sa spuna lucrurilor pe nume, adevarul este singura optiune daca vrem ca pacientii sa fie constienti si sa lupte alaturi de noi pentru viata”, dr. Constantin Ciubotaru, medic specialist radioterapie oncologica.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-10-20 de Dr. Constantin Ciubotaru 4442.jpg)
„Nu este satisfactie mai mare, pentru un profesionist oncolog radioterapeut, decat atunci cand, la monitorizare, pacientul tratat isi recapata speranta si bucuria de a trai, ca urmare a unui raspuns complet la tratamentul efectuat”, dr. Georgeta Liga, medic specialist in Radioterapie.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-11-19 de Dr. Georgeta Liga 5758
Doamna Dr. Liga Georgeta, medic specialist radioterapie în spitalul Oncofort București, ne prezintă cazul unei paciente diagnosticată cu afecțiune canceroasă la nivelul colului uterin și tratată cu succes.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-18 de Dr. Georgeta Liga 1471
Cancerul de prostată s-a dovedit a fi o afecțiune oncologică extrem de apăsătoare în rândul bărbaților, aceștia ajungând chiar la gesturi extreme din cauza acestei afecțiuni sau la depresie.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-05-23 de Dr. Georgeta Liga 867
Află detalii cu privire la ce este radioterapia, pe ce se bazează și ce tipuri de cancer beneficiaza de efectele acestei proceduri.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-18 de Sectia de Radioterapie 294
Radioterapia consta intr-un examen in prealabil la scanner care permite reperarea amplasarii organului sau organelor de iradiat, iar doza de radiatie necesara distrugerii celulelor canceroase este calculata prin dozimetrie.
Citeste mai mult... Publicat în 2018-08-01 de Sectia de Radioterapie 14771
Rezultatul auditului dozimetric (organizat de IAEA Vienna si Organizatia Mondiala a Sanatatii) se incadreaza foarte bine in tolerantele impuse de expertii internationali.
Citeste mai mult... Publicat în 2018-01-23 de Sectia de Radioterapie 2182
Aparatul Versa HD ofera medicilor specialisti, in tratarea cancerului, flexibilitatea de a se angaja in terapii conventionale pentru a trata un spectru larg de tumori pe toate zonele corpului.
Citeste mai mult... Publicat în 2018-01-22 de Sectia de Radioterapie 4746
Specialistii OncoFort au creat un ghid medical care sa vina in ajutorul pacientilor ce urmeaza sau vor urma un tratament radioterapeutic in cadrul centrului oncologic.
Citeste mai mult... Publicat în 2017-12-08 de Sectia de Radioterapie 7086
Acceleratorul Versa HD ofera cu o precizie stereotactica: o doza mare si o toxicitate redusa, acesta este si motivul pentru care Versa HD este cel mai avansat accelerator din Romania.
Citeste mai mult... Publicat în 2017-04-04 de Prof. Dr. Rodica Anghel 10394
Radioterapia orbitara in oftalmopatia Graves reprezinta un tratament eficace si sigur, cu o rata de raspuns global de 96% si niciun efect advers ireparabil.
Citeste mai mult... Publicat în 2017-02-02 de Sectia de Radioterapie 1618
Spitalul OncoFort tine cont de observatiile si rezultatele chestionarelor de satisfactie clienti, astfel incat serviciile medicale oferite sa se ridice la nivelul asteptarilor pacientilor.
Citeste mai mult... Publicat în 2016-04-25 de Sectia de Radioterapie 748
In ultima decada a anului, sectia de Radioterapie a efectuat tratament pentru 141 de pacienti diagnosticati cu cancer..
Citeste mai mult... Publicat în 2014-01-10 de Sectia de Radioterapie 853
Pe 13 noiembrie 2013 a avut loc intalnirea medicilor oncologi romani si austrieci, in cadrul evenimentului Zilele OncoFort.
Citeste mai mult... Publicat în 2013-11-14 de Sectia de Radioterapie 840
Pentru a efectua o examinare CT SIM pacientul este pozitionat de catre asistentele de radioterapie pe masa computerului tomograf, dupa proceduri specifice, criteriile stabilite de medicul radioterapeut curant si sub indrumarea fizicienilor medicali.
Citeste mai mult... Publicat în 2013-11-14 de Sectia de Radioterapie 1558
Secția de Chimioterapie
Adresă:
Str. Traian Popovici nr. 79-91, sector 3, București
Telefon:
021 323 0000
Program de lucru:
Luni-Vineri: 07:30 - 20:00
Spitalul OncoFort este cel mai mare spital oncologic si etalonul chirurgiei oncologice din Romania. Spitalul este construit pe o suprafata de 5000 mp, in apropiere de P-ta Alba Iulia din capitala, are o capacitate de 90 de paturi si este format din: sectia de chirurgie (blocul operator + unitate ATI), sectia de radioterapie, sectia de chimioterapie, sectia de dializa si Fortlit (centru de litotritie) in regim de spitalizare de zi. Spitalul OncoFort este sustinut de un centru modern de imagistica medicala, un centru de diagnostic rapid si un laborator propriu de anatomie patologica.
Spitalul OncoFort ofera servicii moderne de: second opinion, diagnostic preventiv oncologic, chimioterapie, chirurgie, radioterapie si tumor board international.
Echipa medicala de specialisti din cadrul Spitalului OncoFort este sustinuta de echipa internationala de medici de la Viena, formand astfel o echipa de "Tumor board international" unica in Romania.
In cadrul Sectiei de Chimioterapie tratamentul citostatic se efectueaza in rezerve special amenajate pentru confortul pacientilor, cu monitorizarea permanenta de catre cadrele medicale specializate.
GRAL Medical vine in ajutorul pacientilor oncologici cu procedura de montare a camerei implantabile pentru chimioterapie. Este important ca montarea camerei sa se faca inainte de inceperea tratamentului, reducand astfel efectul toxic al citostaticelor asupra venelor. Acest dispozitiv faciliteaza administrarea repetata a tratamentului chimioterapeutic. Mai multe detalii puteti afla aici.
GRAL Medical s-a gandit sa faciliteze relatia dintre pacientii romani si medicii austrieci, de aceea incepand cu anul 2010, renumitul medic oncolog, Prof. Dr. Thomas Brodowicz de la AKH Viena, a ales centrul OncoFort pentru a oferi lunar consultatii oncologice de first si second opinion pentru pacientii neoplazici din Romania.
Tratamentele de chimioterapie sunt DECONTATE CNAS.












Oncologie medicală
ONCOLOGIA se ocupa cu studiul, diagnosticarea si tratamentul medicamentos al pacientilor bolnavi de cancer. Suspiciunea de cancer a unui pacient trebuie verificata la medicul oncolog, care analizeaza dosarul medical al pacientului si recomanda anali
DetaliiSpitalul OncoFort este cel mai mare spital oncologic si etalonul chirurgiei oncologice din Romania.

Un pacient in varsta de 84 de ani se prezinta la consult oncologic in Spitalul OncoFort, dupa ce a efectuat mai multe investigatii ce au detectat formatiuni tumorale. Dupa efectuarea colonoscopiei, care a aratat prezenta unei formatiuni tumorale la nivelul colonului, a fost trimis catre acest consult oncologic in luna aprilie 2018. In paralel, efectuase si un RMN la nivelul abdomenului, care a evidentiat si prezenta de formatiuni tumorale la nivel hepatic.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-11-29 de Dr. Daniela Dascalu 2190
In aceasta perioada, raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, care genereaza COVID-19, ar putea crea diferite intrebari in ceea ce priveste tratamentele bolnavilor oncologici. In acest sens, dna Dr. Daniela Dascalu, medic specialist oncolog, a raspuns unor intrebari venite din partea pacientilor nostri.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-04-06 de Dr. Daniela Dascalu 1119
Cancerul de col uterin a devenit afecțiunea secolului XXI, iar rata mortalitații din cauza acestei afecțiuni crește pe zi ce trece. Soluția scăderii acestei rate o reprezintă tratamentul chimioterapic și depistarea la timp prin screening anual.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-02-18 de Dr. Daniela Dascalu 4086
Melanomul este cel mai frecvent tip de cancer intraocular si are o forma foarte agresiva. Melanomul este un tip de cancer care se dezvolta in celulele care produc melanina, pigmentul care da culoare pielii. Ochii oamenilor contin acest tip de celule, deci pot dezvolta melanomul ocular. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de melanom uveal.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-06-24 de Dr. Daniela Dascalu 1404
Pentru actul medical este importanta interactiunea dintre pacient și medic. Aceasta se realizeaza atunci cand una dintre persoanele implicate (in special pacientul) se deplaseaza in spatiul dedicat pentru consultatii. In contextul actual, consultatia medicala a trebuit sa fie redefinita pentru ca toti cei expusi imbolnavirii cu COVID-19, sa se poata mentine sanatosi.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-10-06 de Dr. Daniela Dascalu 393
Cancerul, aceasta boala necrutatoare care ii ia pe cei dragi de langa noi, este stabilit ca diagnostic din ce in ce mai frecvent. Afla cauzele si metodele de preventie.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-11-15 de Dr. Anca Zgura 979
In prezent, exista o noua directie pentru tratarea cancerului. In mod traditional, cancerul poate fi tratat prin utilizarea metodelor de tratament: chirurgie, chimioterapie si/sau radioterapie, in functie de tipul si stadializarea bolii. In schimbul actionarii directe asupra celulei canceroase, acum putem stimula sistemul imunitar pentru a lupta impotriva celulelor canceroase. Acest nou tratament se numeste imunoterapie.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-03-02 de Dr. Anca Zgura 1716
Cancerul pulmonar reprezinta principala cauza de deces prin cancer la barbati in Romania. Mai nou este o cauza frecventa de mortalitate si in randul femeilor. Principalul factor de risc este reprezentat de fumat. Prognosticul pacientilor diagnosticati cu cancer pulmonar avansat este in general considerat slab, cu o supravietuire mediana de 8-10 luni si o supravietuire de 2 ani de cel mult 10% -20%.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-08-13 de Dr. Anca Zgura 1864
Hemangioendoteliomul epitelioid este o tumora maligna neobisnuita cu origine vasculara care se poate dezvolta in: tesutul moale, plaman, os, creier, ficat si intestinul subtire. Cele mai frecvente organe afectate sunt plamanii si ficatul, apoi pielea si oasele.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-11-11 de Dr. Anca Zgura 2024
Dr. Chiritoiu Roxana, Medic Specialist Oncolog, ne ofera intr-un scurt interviu raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre cancer.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-02-05 de Dr. Roxana Chiritoiu 3341
Va prezentam unul din nenumaratele cazuri fericite, in care pacientul pleaca de la noi tratat si cu o stare generala foarte buna, chiar si dupa diagnosticul de cancer. Medicii nostri dedicati si tratamentele inovative personalizate sunt cei care lupta in fiecare zi cu boala.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-03-31 de Dr. Roxana Chiritoiu 3848
Boardul OncoFort reușesc să trateze un caz de cancer laringian printr-un tratament combinat: radioterapie și chimioterapie.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-03-04 de Dr. Roxana Chiritoiu 1094
În următorul articol vei afla ce este cancerul de piele (melanomul malign), de ce apare, cum ne dăm seama că este un posibil cancer (și nu o aluniță) și ce alimente este recomandat să consumi pentru a evita această afecțiune.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-06-15 de Dr. Roxana Chiritoiu 1073Inca de la inaugurare, Spitalul OncoFort Pitesti a reusit sa stranga la un loc o echipa medicala de exceptie din mai multe specialitati medicale: radioterapie, oncologie, imagistica medicala, endocrinologie si fizica medicala.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-07-31 de Dr. Adela Chirila 1189
Indragitul medic oftalmolog Dr. Monica Pop a fost diagnosticata cu cancer de colon si a ales serviciile centrului oncologic OncoFort din cadrul Gral Medical.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-01-11 de Sectia de Chimioterapie 1332
Aflati ce este camera implantabila si de ce este utilizata in tratamentul de chimioterapie
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-08 de Sectia de Chimioterapie 79388
Cea mai importanta metoda de screening pentru cancerul mamar este autoexaminarea, care trebuie efectuata la oricee varsta, pentru a creste sansele descoperirii unui nodul in faza incipienta.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-05-31 de Sectia de Chimioterapie 999
Ablatia cu radiofrecventa (RFA) este o optiune eficienta de tratament in cazurile de metastaze hepatice neoperabile. Sistemele RFA ofera siguranta, eficienta, reproductibilitate si predictibilitate.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-07-19 de Sectia de Chimioterapie 3391
Poti preveni cancerul de col uterin prin screening regulat si vaccinare. 9 din 10 cazuri de cancer invaziv pot fi prevenite prin screening. In Romania, conform celui mai recent raport GLOBOCAN, incidenta acestui tip de cancer feminin este cu 25% mai mare decat in tarile din Uniunea Europeana.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-09-12 de Sectia de Chimioterapie 1120
Aparitia unui nodul la san este un semnal de alarma! Depistarea cancerului de san in stadiu incipient iti poate salva viata.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-09-27 de Sectia de Chimioterapie 1240
Secția de Chirurgie Oncologică
Adresă:
Str. Traian Popovici nr. 79-91, sector 3, București
Telefon:
021 323 0000
Program de lucru:
Luni - Vineri: 07:30 - 20:30
Spitalul OncoFort este construit pe o suprafata de 5000 mp, in apropiere de P-ta Alba Iulia din capitala, are o capacitate de 90 de paturi si este format din: sectia de chirurgie (Chirurgia toracica, Chirurgia oncologica a sânului, onco-ginecologice și în chirurgia oncologică digestivă, Camera implantabila - port-a-cath), sectia de radioterapie, sectia de chimioterapie, sectia de dializa si Fortlit (centru de litotritie) in regim de spitalizare de zi. Spitalul OncoFort este sustinut de un centru modern de imagistica medicala, un centru de diagnostic rapid si un laborator propriu de anatomie patologica.
Camera implantabila - port-a-cath
Este recomandata tuturor pacientilor care au nevoie de tratament chimioterapeutic. Acest dispozitiv faciliteaza administrarea tratamentului cu citostatice si recoltarea probelor de sange. Principalul beneficiu pentru pacient este mentinerea venelor intr-o stare cat mai buna prin eliminarea intepaturilor repetate si toxice.
Montarea camerei implantabile se recomanda inainte de inceperea tratamentului.
In Spitalul OncoFort procedura de implantare este facuta de personal calificat si experimentat. Se pozitioneaza subcutanat in zona subclaviculara printr-o interventie chirurgicala minora si rapida, sub anestezie locala. Pacientul poate pleca acasa chiar in aceeasi zi. Vezi aici beneficiile camerei implantabile.
Pentru programari si detalii suplimentare apelati numarul de telefon 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).












Chirurgie Oncologică
Spitalul OncoFort este construit pe o suprafata de 5000 mp, in apropiere de P-ta Alba Iulia din capitala, are o capacitate de 120 de paturi si este format din: sectia de chirurgie sectia de radioterapie sectia de chimioterapie sectia de d
DetaliiChirurgia toracica, Chirurgia oncologica a sânului, onco-ginecologice, chirurgia oncologică digestivă, Camera implantabila - port-a-cath.

Neoplasmul intestinului gros face parte, asemeni multor alte cancere, din categoria celor care daca sunt descoperite la timp si sunt tratate corect, au dintre cele mai bune rate de supravietuire pe termen mediu si lung.
Citeste mai mult... Publicat în 2021-01-22 de Dr. Gabriel Gogescu 1542
Dr. Bogdan Stanescu a decis sa se alature echipei medicale a Spitalului OncoFort incepand cu luna octombrie 2018.
Citeste mai mult... Publicat în 2018-10-05 de Sectia de Chirurgie 1824
Marea majoritate a nodulilor mamari sunt benigni, dar numai medicul este cel care poate stabili despre ce tip de nodul este vorba (si daca nu este vorba cumva de o malignitate incipienta).
Citeste mai mult... Publicat în 2019-06-12 de Sectia de Chirurgie 769
Stim cat de important si eficient este tratamentul de chimioterapie pentru cei care au nevoie. Pentru ca toata lumea a auzit si de efectele toxice ale chimioterapiei, GRAL Medical vine in ajutorul pacientilor oncologici cu procedura de montare a camerei implantabile pentru chimioterapie.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-10-15 de Sectia de Chirurgie 22894
Preventia joaca un rol important in depistarea precoce a cancerului mamar si a afectiunilor tiroidiene. Cele mai importante investigatii de screening sunt ecografia si analizele de laborator, acestea sunt recomandate cel putin o data pe an.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-10-23 de Sectia de Chirurgie 645
“Laserul pentru chirurgie este mana cereasca”, dr Dan Nicolau – chirurgul care da o sansa pacientilor cu metastaze pulmonare la Gral Medical
Citeste mai mult... Publicat în 2021-08-27 de Sectia de Chirurgie 1120
Află aici ce este cancerul renal, de ce apare, cine este mai predispus la dezvoltarea lui, prin ce simptome se poate recunoaște și cum se depistează și tratează această afecțiune
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-20 de Sectia de Chirurgie 1903
Video prin care OncoFort trateaza cancerul stadiu 4 și care este opinia șefului centurului de chirurgie Gral Medical despre vindecarea aceste boli aflată în stadiul metastatic.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-01 de Dr. Dan Mihail NICOLAU 2773
Cancer stadiul 4 ”vindecat” prin chirurgie: luptăm alături de pacienții diagnosticați cu afecțiuni oncologice (cancer) și facem tot ce ne stă în putință să creștem șansele de supraviețuire și la bolnavii de cancer stadiu 4.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-03-17 de Dr. Dan Mihail NICOLAU 700
Biopsia ganglionilor limfatici santinela este o procedura eficienta, care ofera o evaluare precisa a metastazelor ganglionare pentru pacientele cu cancer de san.
Citeste mai mult... Publicat în 2017-12-04 de Sectia de Chirurgie 2119
Orice afectiune mamara detectata imagistic sau clinic ce ridica suspiciuni de tumora, insotita sau nu de simptome, prezinta indicatie pentru biopsie mamara.
Citeste mai mult... Publicat în 2017-09-27 de Dr. Oliveira Anabela 2567Histerectomia reprezinta indepartarea pe cale chirurgicala a uterului, in totalitate (cu indepartarea colului uterin) sau partial (prezervarea colului uterin).
Citeste mai mult... Publicat în 2017-07-14 de Sectia de Chirurgie 1559
Cancerul mamar afecteaza glanda mamara, in principal sub forma unui adenocarcinom (cancer al tesutului glandular), uneori sub forma unui sarcom (cancer al tesutului conjuctiv).
Citeste mai mult... Publicat în 2017-05-12 de Sectia de Chirurgie 1419
In al doilea trimestru al anului 2015, in cadrul Spitalului OncoFort, s-au efectuat peste 80 de interventii chirurgicale.
Citeste mai mult... Publicat în 2015-08-16 de Sectia de Chirurgie 2134
In primul trimestru al anului 2015, in cadrul Spitalului OncoFort, s-au efectuat interventii chirurgicale cu un grad ridicat de complexitate, echipa medicala fiind una de exceptie.
Citeste mai mult... Publicat în 2015-05-04 de Sectia de Chirurgie 1308
In luna decembrie 2014 in cadrul Spitalului OncoFort, s-au efectuat operatii pentru cancer hepatic, prostata, rect interior, pulmonar, cutanat, cancer de colon, gastric.
Citeste mai mult... Publicat în 2015-02-06 de Sectia de Chirurgie 1531
In luna noiembrie 2014 in cadrul Spitalului OncoFort, s-au efectuat operatii pentru cancer rectal, colon, mamar, cancer de pancreas, pulmonar, si cancer sigmoidian.
Citeste mai mult... Publicat în 2015-01-29 de Sectia de Chirurgie 836
In luna octombrie 2014 in cadrul Spitalului OncoFort s-au efectuat operatii pentru cancer hepatic, cancer mamar, amigdalian, cancer ovarian, cancer de rect inferior.
Citeste mai mult... Publicat în 2015-01-15 de Sectia de Chirurgie 1093
Tipurile de cancer din sfera ginecologica reprezinta o problema de sanatate publica, ceea ce a facut ca metodele de screening sa se imbunatateasca si in tara noastra.
Citeste mai mult... Publicat în 2014-12-15 de Sectia de Chirurgie 1684
Saptamanal, in cadrul Spitalului OncoFort, are loc sedinta comisiei tumor board format din medici chirurgi, oncologi, radioterapeuti, anatomo-patologi si imagisti.
Citeste mai mult... Publicat în 2014-11-26 de Sectia de Chirurgie 1043
Centrul de Medicină Nucleară
Adresă:
Str. Traian Popovici nr. 79-91, sector 3, București
Telefon:
021 323 0000
Program de lucru:
Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Gral Medical deschide Spitalul OncoFort Caloian, unul dintre cele mai moderne centre de medicina nucleara din Romania. Spitalul functioneaza intr-o cladire ce a fost renovata si dotata cu echipamente de ultima generatie, in urma unei investitii de 1 milion de euro. Spitalul are o capacitate de 10 paturi si este format din laboratorul de medicina nucleara (tratarea cancerului de tiroida cu radioterapie cu iod) si scintigrafie.
Servicii medicale oferite de Spitalul OncoFort Caloian:
- SCINTIGRAFII
Scintigrafie osoasa (trifazica, whole body, segmentara), tiroidiana, paratiroidiana, renala, limfoscintigrafie (detectia nodulului santinela unilateral), limfoscintigrafie (detectia nodulului santinela bilateral).
Beneficiile scintigrafiei
- RADIOTERAPIE CU IOD RADIOACTIV
Tratamentul cu iod radioactiv este adecvat
A. Pentru tipurile de cancer tiroidian bine diferentiat din foliculul tiroidian:
cancerul tiroidian folicular, cancerul papilar tiroidian, variante ale acestora
Afla aici mai multe informatii despre tratamentul cancerului tiroidian bine diferentiat.
B. Pentru anumite boli benigne:
Boala Basedow-Graves (Gusa toxica difuza), gusa multinodulara hipertiroidizata/toxica, nodulul tiroidian autonom toxic, tiroidita subacuta, hipertiroidism, reducerea volumului gusilor tiroidiene voluminoase, inestetice.
Afla mai multe informatii despre cum putem trata gusa multinodulara si boala Basedow-Graves.
Pentru programari si detalii suplimentare apelati numarul de telefon 021 323 00 00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).








Medicină nucleară
Gral Medical deschide Spitalul OncoFort Caloian, unul dintre cele mai moderne centre de medicina nucleara din Romania. Spitalul functioneaza intr-o cladire ce a fost renovata si dotata cu echipamente de ultima generatie, in urma unei investitii
DetaliiSpitalul OncoFort Caloian este unul dintre cele mai moderne centre de medicina nucleara din Romania.

Scintigrafia completeaza celelalte investigatii imagistice, ecografia, radiografia, computer tomograf-ul sau RMN-ul si furnizeaza impreuna cu acestea, acolo unde este cazul, informatii suficiente pentru diagnosticarea corecta si completa a pacientului.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-05-20 de Centrul de medicină nucleară 37409
Radioterapia cu iod este o terapie eficienta si sigura, distruge orice tesut tiroidian care nu a fost indepartat prin interventie chirurgicala, are 85% sanse de remisie completa.
Trateaza cancerul tiroidian bine diferentiat, metastazele ganglionare si cele la distanta.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-07-19 de Centrul de medicină nucleară 66215
Boala Basedow-Graves este cea mai comuna cauza de hipertiroidie, fiind o boala autoimuna in care este stimulata sinteza si eliberarea hormonilor tiroidieni in circulatia sanguina.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-08-13 de Centrul de medicină nucleară 18777
In cursul sarcinii prevalenta cumulata a hipotiroidismului clinic si subclinic este de aproximativ 3%. Hipotiroidismul netratat in timpul sarcinii este asociat cu risc crescut pentru complicatii materne si fetale: preeclampsie, hipertensiune de sarcina, ruptura de placenta, prematuritate etc.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-08-27 de Centrul de medicină nucleară 709
Scintigrafia este o investigatie imagistica moderna si specifica de medicina nucleara.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-10-01 de Centrul de medicină nucleară 8453
Boala Basedow-Graves este cea mai frecventa cauza de hipertiroidism. In aceasta boala, sistemul imunitar produce un anticorp (TRAb-anticorp antireceptor TSH) care stimuleaza glanda tiroida sa sintetizeze prea multi hormoni. Frecventa bolii este mai mare la femeile intre 20-40 ani, dar poate aparea la orice varsta atat la femei cat si la barbati.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-11-22 de Centrul de medicină nucleară 6028
Gusa multinodulara toxica poate fi mai frecventa decat boala Basedow la varstnici, in anumite regiuni cu deficit de iod. Unul sau mai multi noduli tiroidieni pot produce cantitati crescute de hormoni tiroidieni. Acest nodul este denumit nodul cald sau nodul toxic. Cand sunt mai multi noduli, devine gusa multinodulara toxica.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-12-10 de Centrul de medicină nucleară 4385
Actualizare informații: indemnizații și concediu pentru persoane care îngrijesc pe cei care au afecțiuni oncologice.
Veste bună pentru persoanele care au în grijă bolnavi cu patologii oncologice. Aceștia vor beneficia de indemnizații, concedii și consiliere psihologică gratuită.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-06-30 de Centrul de medicină nucleară 1577
Medicina nucleara este o metodă de diagnosticare a bolilor oncologice prin radiotrasor și o substanță de transport. Celulele canceroase atrag radiotrasorul devenind astfel vizibile chiar și în zonele cele mai ascunse.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-08-02 de Centrul de medicină nucleară 721
O nouă poveste, un nou erou!
Relația pacient-medic oncolog este pe viață și pentru că este important să știi cine anume îți rămâne partener pentru totdeauna, OncoFort vă prezintă o echipă de medicii oncologi care își merită titulatura de ”eroi”.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-05-02 de Centrul de medicină nucleară 1648
Afla aici ce este cancerul, de ce apare, de cate tipuri poate fi, cine se afla in categoria de risc sa dezvolte un neoplasm de-a lungul vietii si cum se poate depista si trata aceasta afectiune
Citeste mai mult... Publicat în 2022-03-28 de Centrul de medicină nucleară 2745
Specialiștii lucrează la un test de analize care să poată remarca transformarea tumorilor necanceroase în tumori cu patologie oncologică, încă din stadiul incipient, în cazul pacienților cu neurofibromatoză
Citeste mai mult... Publicat în 2022-03-11 de Centrul de medicină nucleară 854
Screeningul, metodă de identificare a celulelor canceroase. Vindecarea este mai ușoară dacă identificarea precoce a cancerului se realizează, screeningul este soluția.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-03-07 de Centrul de medicină nucleară 292
Tumorile maligne ale tiroidei pot apărea la orice vârstă, media în momentul diagnosticului fiind de 50 ani, iar femeile sunt de 2 ori mai frecvent afectate decât bărbații.
Află ce este cancerul tiroidian, vezi poze, află care sunt simptomele și ce tratamente poți urma.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-19 de Centrul de medicină nucleară 11847