Articole

Articole

Zilele OncoFort, eveniment

Pe 13 noiembrie 2013 a avut loc intalnirea medicilor oncologi romani si austrieci, in cadrul evenimentului Zilele OncoFort. S-au reunit peste 130 de profesori si medici cu renume din cadrul oncologiei din Romania.

Domnul Prof. Dr. Thomas Brodowicz, coordonatorul echipei multidisciplinare din cadrul OncoFort, a vorbit in randul medicilor invitati despre importanta abordarii multidisciplinare in tratarea cancerului. Prin prisma colaborarii dintre AKH Viena si OncoFort, pacientii romani beneficiaza de posibilitatea de a primi second opinion direct de la medicii colaboratori din Viena, atat in oncologie cat si in radiologie. 
De asemenea, Prof. Dr. Thomas Brodowicz a precizat ca sunt foarte importante etapele de screening, diagnostic, tratament, dar si follow-up-ul pacientilor si respectarea protocolului de sustinere a pacientului pe termen lung. 

La randul sau, Prof. Dr. Irinel Popescu, coordonator al sectiei de chirurgie oncologica din cadrul Spitalului OncoFort, a precizat:
"Echipa chirugicala s-a inserat intr-un colectiv deja puternic in care exista o adresabilitate remarcabila de cazuri oncologice, dintre care multe aveau nevoie de evaluarea multidisciplinara. De aceea am preferat sa existe si echipa chirurgicala. Fiecare an a insemnat un an de dezvoltare al acestui complex oncologic la modul general si aceasta dezvoltare cred ca va continua", precizand ca la OncoFort exista conditii pentru a aborda cazurile de pacienti oncologici la toate nivelurile.

Potrivit lui Robert Chitan, directorul de promovare dezvoltare al companiei, in cadrul sectiei de oncologie se diagnosticheaza si trateaza un numar de peste 600 persoane lunar, performanta greu de egalat in sectorul medical privat din Romania. 94,22% dintre pacientii OncoFort raspund pozitiv la radioterapie si doar in 5,78% din cazuri raspunsul este unul negativ. 

"Cunosteam sistemul din interior si medicii si am spus: de ce nu suntem in stare noi sa facem acest lucru pe care il fac inspre Vest, la Viena, si inspre Sud, la turci? Ceea ce am incercat sa fac din OncoFort a fost sa pun piesele dintr-un puzzle impreuna. In România exista doctori buni de asta sunt targetati si luati de cei de afara", a spus Robert Serban, actionarul companiei Gral Medical.

Detalii suplimentare pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2013-11-14 de  Sectia de Radioterapie 1218

Înapoi