logo oncofort
logo tel

Call Center

021 323 00 00
Descopera, trateaza, traieste
Despre noi Echipa medicala Retea spitale OncoFort Articole medicale FAQ Contact
Ghid Oncologic
icon
icon icon
Parte din rețeaua GRAL MEDICAL
INVESTIGATII DIAGNOSTIC TRATAMENT POST-TRATAMENT STUDII CLINICE
Preturi
Analize Laborator Imagistica Consultatii si Investigatii
icon
Programari online
Despre noi Echipa Medicala Blog Ghidul Pacientului
INVESTIGATII DIAGNOSTIC TRATAMENT POST-TRATAMENT STUDII CLINICE
Preturi
Analize Laborator Imagistica Consultatii si Investigatii
Despre noi Echipa medicala Retea spitale OncoFort Articole medicale FAQ Contact
Ghid Oncologic Programari online
icon search

Tratament tumora laringiana - CAZ

Incidenta cancerului de laringe se intalneste la persoane intre 40 si 70 de ani si este mai frecvent la barbati, iar principalii factori de risc ai sunt fumatul, consumul de alcool.
Articole/cancer laringian_oncof

Doresc sa aflu mai multe detalii

Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
Apasand butonul “Trimite” confirmi ca esti de acord cu Politica de Confidentialitate GRAL Medical si Termeni si conditii
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cancerul laringian este o tumora maligna care se dezvolta pe peretele laringelui. Semnul cel mai precoce este modificarea vocii (raguseala, ingrosata) care nu mai trece, apoi apare o jena respiratorie si o umflare a unuia sau mai multor ganglioni limfatici ai gatului. Pentru a preveni cancerul de laringe, Specialistii OncoFort recomanda renuntarea la fumat si la consumul excesiv de alcool, precum si modificarea conditiilor de munca la cei cu expunere la noxe.

Caz tumora laringiana
Pacient de sex masculin in varsta de 67 ani, cunoscut cu diabet zaharat si neuropatie periferica instalata de cativa ani, fost fumator (aproximativ 40 PA), a fost diagnosticat clinic si endoscopic cu o tumora laringiana pentru care s-a intervenit chirugical in 18.01.2016,  cand s-a practicat laringectomie totala cu faringectomie partiala, tiroidectomie subtotala, evidare ganglionara jugulo-carotidiana si spinala bilaterala si traheostomie. 

Rezultatul histopatologic a aratat existenta unui carcinom epidermoid spinocelular, cheratinizant, invaziv, cu grad scazut de diferentiere si adenopatii latero-cervicale stangi invadate tumoral in piesa chirurgicala in piesa rezecata.  

Cazul a fost prezentat in comisia multidisciplinara care a decis administrarea de tratament radioterapic si chimioterapic concomitent cu cetuximab (agent biologic) in scop adjuvant. Pacientul a primit tratament de inductie cu cetuximab plus cisplatin si 5-fluorouracil, ulterior radioterapie si tratament concomitent cu cetuximab si ulterior inca 4 serii de tratament cu cisplatin si 5-fluorouracil.  
Tolerabilitatea la tratament a fost una destul de scazuta cu episoade de suprainfectie a regiunilor iradiate, mucozita importante cu tulburari de alimentare si hidratare ce au necesitat administrarea acestora pe cale parenterala si un episod de sepsis remis sub tratament antibiotic specific. 
 
Pacientul a finalizat administrarea terapiei adjuvante in septembrie 2016 si actualmente este in curs de monitorizare oncologica prin efectuarea periodica de investigatii imagistice (CT cerebral, cervical, torace abdomen si pelvis cu substanta de contrast) si analize sanguine. Ultimele evaluari, cele din iulie 2018, nu au aratat progresie tumorala locala sau la distanta, pacientul avand o stare clinica generala buna, cu crestere in greutate, dar cu usoara agravare a neuropatiei periferice, expresie a evolutiei complicatiilor diabetului zaharat de care sufera si a suprapunerii toxicitatilor chimioterapiei. 

In cadrul Spitalului OncoFort se pot efectua GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala (chimioterapie) si radioterapie. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
 

09-09-2018
Publicat de: Toma Paula , Anghel Rodica
Etichete:
Cancer ORL
facebook linkedin
Programeaza-te
Parte din rețeaua GRAL MEDICAL
logo oncofort 021 323 00 00

OncoFort a fost primul centru oncologic privat din Romania care a folosit radioterapia conformationala tridimensionala (3D-CRT) si IMRT (Intensity Modulated Radiation Therapy)

Contactează-ne Programează-te

Parte din rețeaua GRAL MEDICAL

Menu
Despre noi Echipa medicala Articole medicale Ghidul pacientului Contact FAQ
Centre de excelență
Sectia de oncologie medicală Secția de radioterapie Chirurgie oncologica Medicină nucleară Radioterapie cu iod Second opinion
Rețeaua OncoFort
Spitalul OncoFort București Spitalul OncoFort Pitesti Clinica OncoFort Râmnicu Vâlcea Clinica OncoFort Ploiești Clinica OncoFort Pitești Clinica OncoFort Focșani Clinica OncoFort Bacău Clinica OncoFort Craiova
Aboneaza-te la newsletter
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Plan de management Plan minimizare deșeuri medicale ANPC ANPC – SAL Termeni și condiții Protectia datelor Politica cookie

© 2023 Oncofort. Toate drepturile rezervate.