logo oncofort
logo tel

Call Center

021 323 00 00
Descopera, trateaza, traieste
Despre noi Echipa medicala Retea spitale OncoFort Articole medicale FAQ Contact
Ghid Oncologic
icon
icon icon
Parte din rețeaua GRAL MEDICAL
INVESTIGATII DIAGNOSTIC TRATAMENT POST-TRATAMENT STUDII CLINICE
Preturi
Analize Laborator Imagistica Consultatii si Investigatii
icon
Programari online
Despre noi Echipa Medicala Blog Ghidul Pacientului
INVESTIGATII DIAGNOSTIC TRATAMENT POST-TRATAMENT STUDII CLINICE
Preturi
Analize Laborator Imagistica Consultatii si Investigatii
Despre noi Echipa medicala Retea spitale OncoFort Articole medicale FAQ Contact
Ghid Oncologic Programari online
icon search

Șanse pentru pacientul oncologic stadiul 4

Cancer stadiul 4 ”vindecat” prin chirurgie: luptăm alături de pacienții diagnosticați cu afecțiuni oncologice (cancer) și facem tot ce ne stă în putință să creștem șansele de supraviețuire și la bolnavii de cancer stadiu 4.
cancer stadiul 4

Doresc sa aflu mai multe detalii

Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
Apasand butonul “Trimite” confirmi ca esti de acord cu Politica de Confidentialitate GRAL Medical si Termeni si conditii
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ce înseamnă cancer stadiul 4

La modul general, cu toții știm ce înseamnă cancerul din stadiul 4, dar numai specialiștii oncologici pot răspunde amănunțit la ce înseamnă cancer stadiul 4. Boardul OncoFort edifică faptul că prezența metastazelor pulmonare, hepatice, cerebrale sau cu alte localizări plasează pacientul oncologic în stadiul IV de boală (cancer stadiu 4). 

Această explicație este susținută și de specialiștii străini, de la Cleveland Clinic: 

”cancer care s-a răspândit și la alte organe sau în alte zone ale organismului. Acest stadiu mai este numit și cancer în stare avansată sau metastatic. „

 

ȘANSE PENTRU PACIENTUL ONCOLOGIC STADIUL IV - Cancer stadiul 4 speranta de viață

Protocoalele terapeutice actuale exclud gestul chirurgical la pacientii cu boală oncologică stadiul IV. Colectivul medical al departamentui chirugical de la Gral Medical Bucuresti, coordonat de Dr. Dan Mihail Nicolau, a inițiat un program de cercetare numit “ȘANSE PENTRU PACIENTUL ONCOLOGIC STADIUL IV”. Acest program de cercetare își propune să evalueze posibilitățile chirurgicale pentru pacienții oncologici cu metastaze, localizate în diferite zone (pulmonare, hepatice, cerebrale s.a.m.d.), care permit extirparea tumorii primitive și a metastazelor.

Premisele acestui program sunt prezentate prin două acțiuni-realități:

1.  Extirparea tumorii primitive crește determinant speranța de viață a pacientului oncologic;

2.  Extirparea metastazelor pulmonare a demonstrat că speranța de viață a pacienților la care s-a extirpat tumora primitivă și metastazele este, la 5 ani, de 71% în statistica personală (68-73% în raportările altor centre). Prin comparație cu de 20-25% în raportările pacienților care nu au beneficiat de extirpările tumorale.

 

Achizițiile tehnice din domeniul chirurgical au făcut posibile abordările chirurgicale pentru extirparea metastazelor pulmonare multiple cu: 

  • tehnologie laser;

  • tehnologie suverană pentru abordarea metastazelor multiple. 

În centrul Gral Medical fiecare pacient oncologic are un program terapeutic complex, formulat de o echipă de medici numită TUMOR BORD. Tumor Bordul este format din medici oncologic (specializați în chimio și radioterapie), chirurgi (de la diferite specialități), medici specialisti în imagistică medicală, medic specialist ATI și alte specialități medicale dacă este cazul.

Gral Medical, prin departamentul de chirurgie, pune la dispoziția pacienților cel mai performant laser: Limax 120, produs de KLS MARTIN, care utilizează diode pulsatile Nd:YAG 

 

Doctorul Nicolau Dan Mihail, medic primar chirurgie în cadrul Gral Medical, s-a evidențiat ca fiind primul medic din România (în 2013) care a reușit să implementeze și să utilizeze tehnologia laser (mai sus menționată). Acesta s-a evidențiat și în Ungaria, în anul 2016 folosind aceeași tehnologie. La momentul prezent, dr. Nicolau are la activ peste 450 de operații chirurgicale, iar experiența sa se numără printre cele mai bogate din Europa. Mai mult decât atât, acesta deține recordul mondial pentru cele mai multe metastaze pulmonare extirpate dintr-un plămân: 322, în anul 2014.

În luna februarie 2022, departamentul de chirurgie, în frunte cu dr. Nicolau, la centrul Gral Medical a efectuat extirparea concomitentă a unei tumori mamare și a metastazelor pulmonare de aceeași parte, la o pacientă care a parcurs o cură de chimioterapie inițială în Marea Britanie și care a renunțat la gesturile chirurgicale din motivele de protocol a pacienților de cancer stadiul IV. Producedura s-a efectuat printr-o abordare unică și cu anestezie unică. Această mișcare plină de curaj, a medicilor chirurgi-oncologi din cadrul Gral Medical, este realizată pentru prima dată în România și posibil și în lume. 

Așadar, programul ”ȘANSE PENTRU PACIENTUL ONCOLOGIC STADIUL IV” constă în crezul de a crește speranța de viață la pacienții oncologici stadiul 4 prin acțiunea medicilor specialiști de la Gral Medical - Centrul Chirurgie de a extirpa tumorile primitive și metastazele (pulmonare - cele mai frecvente, hepatice și altele din alte regiuni). 

”Dr. Nicolau Dan Mihail: Consideram ca la pacientii oncologici stadiul IV, la care tehnic se pot extirpa tumorile primitive si metastazele, pulmonare (cele mai frecvente) si hepatice sau cu alte localizări, nu poate decât să crească speranța de viață a acestora.”

Specialiștii Gral Medical sunt rezervați în a considera cancer stadiul 4 vindecat, dar sunt implicați, speră alături de fiecare pacient cu suferințe oncologice și utilizează toate practicile posibile astfel încât să crească șansele de supraviețuire. 

 

Ghidul pacientului oncologic

În ramura această medicinală suntem deseori puși în situația de a răspunde la o multitudine de întrebări, a persoanelor care fac radioterapie, chimioterapie sau care sunt diagnosticate cu patologie oncologică:

  • ”câte ședințe de chimioterapie se fac?”

  • ”după chimioterapie ce urmeaza?”

  • ”în cât timp avansează cancerul pulmonar?”

  • ”la cât timp după operație se face radioterapie?”

  • ”cât durează durerile după o ședință de chimioterapie?”

Încercăm să răspundem punctual la toate și încurajăm pacienții să pună cât mai multe întrebări medicului oncolog. Suplimentar, pentru îngrijirea pacientului oncologic și pentru o comunicare mai transparentă, pe site-ul OncoFort, am reușit să realizăm un ghid. Ghidul pacientului oncologic oferă detalii cu privire la ruta pe care subiectul trebuie să meargă și detalii despre cum să urmeze fiecare pas. 

16-03-2022
Publicat de: Tiut Cristina
facebook linkedin
Programeaza-te
Parte din rețeaua GRAL MEDICAL
logo oncofort 021 323 00 00

OncoFort a fost primul centru oncologic privat din Romania care a folosit radioterapia conformationala tridimensionala (3D-CRT) si IMRT (Intensity Modulated Radiation Therapy)

Contactează-ne Programează-te

Parte din rețeaua GRAL MEDICAL

Menu
Despre noi Echipa medicala Articole medicale Ghidul pacientului Contact FAQ
Centre de excelență
Sectia de oncologie medicală Secția de radioterapie Chirurgie oncologica Medicină nucleară Radioterapie cu iod Second opinion
Rețeaua OncoFort
Spitalul OncoFort București Spitalul OncoFort Pitesti Clinica OncoFort Râmnicu Vâlcea Clinica OncoFort Ploiești Clinica OncoFort Pitești Clinica OncoFort Focșani Clinica OncoFort Bacău Clinica OncoFort Craiova
Aboneaza-te la newsletter
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Plan de management Plan minimizare deșeuri medicale ANPC ANPC – SAL Termeni și condiții Protectia datelor Politica cookie

© 2023 Oncofort. Toate drepturile rezervate.