Articole

Articole

Raport chestionar satisfactie clienti 2015

In anul 2015 s-au inregistrat rezultate optimiste in ceea ce priveste perceptia pacientilor la serviciile medicale accesate in centrele Gral Medical. In 2015 gradul de satisfactie al pacientilor per total a crescut la 79.5 %, in crestere cu 4.5% fata de anul precedent, iar procentul celor care au raspuns cu bine/foarte bine a fost de 55%.

S-au inregistrat abateri pozitive fata de medie pentru urmatoarele aspecte:
-accesibilitatea si amplasarea centrelor Gral, 87%
-profesionalismul cadrelor medicale, 83%
-informatiile obtinute de pe site, 81%
-campaniile organizate de companie, 81%

In zona opusa, cele mai sanctionate puncte ale serviciilor Gral Medical ce au inregistrat abateri negative de la medie au fost:
-comunicarea directa si telefonica cu receptia, 72%
-timpii de asteptare a analizelor medicale, 74 %
-tarifele practicate, 77%

Toate celelalte aspecte legate de respectarea orele de programare, informatiile obtinute in clinica, au fost situate in media generala de 79.5% si nu au prezentat abateri semnificative.

Un alt aspect important este faptul ca  procentul pacientilor care au raspuns cu bine/foarte bine a fost de 55%, fiind o pondere dominanta din total raspunsuri oferite.

Legat de notorietatea brandului Gral si OncoFort, cei mai multi respondeti au bifat ca au auzit de serviciile Gral de la medic, internet, cunostinta, panouri publicitare, mass media insumand peste 95% din variantele propuse in chestionar. Trendul crescator a fost inregistrat la internet si mass media (presa scrisa si radio-tv) , iar o descresterea s-a inregistrat la recomandarea venita de la prieteni-cunostinte.

In perioada analizata au fost evaluate 1085 de intrebari completate de pacienti ce au accesat servicii medicale din reteaua de centre Gral (clinici, laboratoare, centre de recoltare si servicii spitalicesti de scurta sau lunga durata).

Propuneri pentru imbunatatirea sistemului de colectare si analiza a informatiilor privind satisfactia pacientilor

Deoarece pacientii au completat la rubrica observatii si sugestii si alte aspecte legate de serviciile medicale accesate, se recomanda:
- refacerea chestionarului de satistactie si completarea cu informatii noi specifice legate de serviciile de spitalizare de zi si de lunga durata in forma electronica/scrisa
- se impune alocarea unor spatii specifice de colectare a chestionarului
- analiza defalcata pe sectii si tipuri de informatii
- numirea responsabililor cu colectarea chestionarelor din fiecare sectie
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2016-04-01 de  Sectia de Chimioterapie 792

Înapoi