Articole

Articole

Radioterapia cu iod

Glanda tiroida este o glanda importanta, in forma de fluture, situata la baza gatului, ea controland intreg metabolismul organismului tau. 

Ce se intampla daca nodulul descoperit este cancer tiroidian? Chiar daca primirea unui diagnostic de cancer tiroidian poate fi infricosatoare, vestea buna este ca pentru majoritatea formelor de cancer tiroidian exista tratament, cu rezultate foarte bune, in special atunci cand este depistat si tratat din timp. Rata de supravietuire pentru cancerul tiroidian este de peste 97%.

Siguranta pacientilor este prioritara pentru noi. In aceasta situatie de criza cauzata de noul Coronavirus, toti pacientii care vor fi internati in Spitalul OncoFort pentru radioterapia cu iod, vor fi testati pentru COVID-19. 

Pentru mai multe informatii si programari, va stam la dispozitie: 021 323 0000

Alegerea medicului

In cazul aparitiei unei boli, cea mai grea hotarare este gasirea medicului potrivit. 
Alegerea o vei face pe baza recomandarilor primite de la prieteni, vecini sau o sa te lasi la voia intamplarii in a merge la un spital? Cine nu isi doreste ca in caz de boala sa beneficieze de cea mai buna ingrijire pentru el si pentru familia lui?

Spitalul OncoFort vine in ajutorul tau, avand medici renumiti, cu experienta in abordarea de tratamente noi si inovativeTratamentul cancerului tiroidian consta, de obicei, in indepartarea chirurgicala a glandei tiroide (tiroidectomie), ablatia tesutului restant cu iod radioactiv si monitorizarea pe termen lung. 

In 7 zile de la operatie iti dam rezultatul de la anatomie-patologica. Pentru tine asta inseamna ca se poate stabili rapid conduita medicala, care poate fi reinceperea tratamentului cu hormoni tiroidieni, fapt care va duce la intrarea in normalitate sau inceperea rapida a tratamentului cu iod radioactiv, fapt care va duce la rezolvarea rapida a problemelor cauzate de cancerul tiroidian. 

Rezultatul de anatomie patologica primit in 7 zile prezinta avantajul confortului psihic si anume, ca pacientul stie clar ce boala are si totodata stie rapid ce are de facut in continuare din punct de vedere medical. Dupa o interventie chirurgicala, tiroidectomie completa sau tiroidectomia cvasitotala, se recomanda ablatia cu iod radioactiv (Radioterapia cu iod) a celulelor tiroidiene care pot ramane dupa operatie. 

Standarde de calitate

Spitalul OncoFort este pentru tine si pentru cei ca tine, care au incredere si curaj sa faca acest tratament. Noi iti oferim un tratament eficient si sigur. Avem pentru tine o echipa de personal calificat la nivel inalt si un standard medical la cel mai mare nivel prin colaborarea cu medici experimentati si prin tehnologia moderna pe care o avem. Camerele sunt la un standard de calitate inalta pentru clienti pretentiosi. Pe langa componentele de hotel, cel mai important aspect este competenta noastra medicala ridicata.

Suntem cunoscuti pentru succesele obtinute in domeniul oncologic si pentru servicii medicale cu cele mai bune si moderne metode

Competenta medicala ridicata este garantata prin colaborarea cu cei mai buni specialisti in domeniul medicinei nucleare, chimioterapiei si chirurgiei tiroidiene oncologice

Procedura de Radioterapie cu iod

In ce consta radioterapia cu iod? 
Terapia cu radioiod (131I) presupune internarea ta in Spitalul OncoFort pentru o durata de 4 zile. Aici ai toate conditiile necesare tratamentului. Nu trebuie sa vii cu nimic de acasa. Si grijile pot fi lasate acasa. Daca te intrebi cum va fi mancarea la spital, iti spunem ca o poti alege singur in momentul internarii. 
Vei alege din meniurile existente ceea ce iti doresti sa mananci pe parcursul celor 4 zile cat vei sta la noi. Pentru fiecare zi vei alege micul dejun, gustari, pranz si cina. Variantele de meniuri vor fi pregatite in functie de recomandarile medicilor, nutritionist si cel de medicina nucleara. 

Care este urmatorul pas?
In loc sa se foloseasca un fascicul de radiatii externe, in  tratamentul cu iod radioactiv vei ingera o capsula pe cale orala care contine o doza prescrisa de iod radioactiv (131I). Dozajul de iod radioactiv este stabilit de Medicul Specialist in Medicina Nucleara pe baza mai multor factori. Dupa inghitirea capsulei de iod ti se recomanda sa consumi cat mai multe lichide (2.5-4 L/zi) si sa urinezi cat mai frecvent pentru a diminua iradierea organelor pelvine.

Pentru mai multe informatii si programari, va stam la dispozitie: 021 323 0000

Terapia propriu-zisa

Personalul nostru medical calificat, iti va sta la dispozitie tot timpul si te va sprijini pe tot parcursul terapiei. Iti va sta la dispozitie pentru discutii medicale, atat inainte cat si dupa operatie sau tratament. Multe boli pot fi vindecate daca sunt tratate la timp. Personalul nostru medical combina competenta cu pasiunea, fiecare pacient este luat ca persoana individuala cu toate dorintele, asteptarile si fricile lui. Noi tratam si omul si pacientul in acelasi timp. Pacientii nostri trebuie sa se simta bine si comod, sa aiba atentia distrasa de la boala lor, pentru ca starea lor buna ajuta la o insanatosire grabnica.

Dupa 4 zile nivelul de radiatii emise din corpul uman scade la nivelul admis. Nu se permit vizite pe perioada internarii (contactul cu familia se poate face prin telefonul mobil din camera). 

Inainte de externare ti se vor face doua investigatii imagistice dedicate, scintigrafii. Vei fi masurat pentru a determina nivelul de radiatii emise la 1m. Daca acestea sunt la nivelul admis, vei putea pleca acasa, daca nu, vei mai ramane internat inca o zi.

Post-tratament radioterapie cu iod

Dupa 6 luni post-terapie va trebui sa revii la control. La externare, vei primi brosura cu informatiile postprocedurale si ce anume este indicat sa faci in perioada de dupa tratament si pana revii la control. Noi vom fi alaturi de tine pentru ca tu sa poti avea o viata cat de normala este posibil pe tot parcursul recuperarii tale dupa tratament. Vei avea un medic dedicat care va raspunde telefonic intrebarilor tale medicale, psihologice si a celor referitoare la nutritie.

Aceasta terapie este eficienta si sigura, distruge orice tesut tiroidian care nu a fost indepartat prin interventie chirurgicala, are 85% sanse de remisie completa.

Tratamentul cu iod radioactiv este adecvat:

A. Pentru tipurile de cancer tiroidian bine diferentiat din foliculul tiroidian:

 • cancerul tiroidian folicular
 • cancerul papilar tiroidian
 • variante ale acestora

Radioterapia cu iod este recomandata in 6-8 saptamani dupa operatia de tiroida, conform ghidurilor European Society for Medical Oncology si National Comprehensive Cancer Network.

B. Pentru anumite boli benigne:

 • Boala Basedow-Graves (Gusa toxica difuza)
 • Gusa multinodulara hipertiroidizata / toxica
 • Nodulul tiroidian autonom toxic
 • Tiroidita subacuta
 • Hipertiroidism
 • Reducerea volumului gusilor tiroidiene voluminoase, inestetice

     De ce sa astepti?

 • reduce riscul reaparitiei bolii
 • elimina celulele tiroidiene neoplazice ramase dupa chirurgie
 • elimina celulele de cancer tiroidian care au migrat in organism

Vezi aici site-ul nostru dedicat pentru afectiunile tiroidei: www.radioterapiecuiod.ro 
Iti putem oferi mai multe detalii la numarul de call center: 021 323 00 00
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2019-07-19 de  Centrul de medicină nucleară 89357

Înapoi