Articole

Articole

OncoFort ofera, in premiera, servicii de second opinion pentru imagistica medicala

Rolul si beneficiile serviciilor de second opinion
Intrebarile de genul: „Este posibil ca doctorul meu sa fi gresit? Rezultatul ar fi fost altul daca urmam alt tratament?” se regasesc in sufletul fiecarui pacient, dar si a membrilor familiei. In urma apelarii la serviciile de second opinion putem primi directii noi, informatii legate de alte tratamente existente, iar atunci cand se confirma diagnosticul primit, el este insotit de noi argumente ce pot conferi un plus de experienta pentru pacienti.

Fiecare pacient, avand un diagnostic de cancer sau o alta afectiune, are dreptul sa beneficieze de o alta opinie medicala calificata. Institutiile internationale de prestigiu vorbesc de „siguranta si confortul pacientului”, mai ales atunci cand se impun masuri medicale ireversibile. In institutiile oncologice de prestigiu din Europa si SUA, medicii incurajeaza pacientii sa apeleze la alte avize medicale (second opinion) si nu ii impiedica sa le obtina. Acesta este si motivul pentru care pacientului i se pune la dispozitie o lista cu medici si centre abilitate, care pot oferi o confirmare sau o noua viziune a diagnosticului initial.

A doua opinie pentru imagistica medicala oferita de medicii austrieci
Gral Medical pune la dispozitia pacientilor un serviciu nou, in premiera, de second opinion pentru imagistica medicala: computer tomograf (CT), imagistica prin rezonanta magnetica (RMN sau IRM), tomografie cu emisie pozitronica (PET-CT), radiografii si mamografii. Pacientii din Romania pot beneficia de experienta si expertiza celor mai calificati medici austrieci de la Spitalul General din Viena (AKH): Dr. Christian J. Herold - profesor si presedinte al Departamentului de Radiologie al Universitatii din Viena, Dr. Helmut Prosch - specializat in oncologie medicala, afectiuni maligne abdominale si toracice si Doctor Marius Erik Mayerhoefer, specialist in imagistica oncologica, PET-CT si imagistica pentru oase si muschi.

Gral Medical s-a gandit sa faciliteze relatia dintre pacientii romani si medicii austrieci, de aceea incepand cu anul 2010, doi renumiti medici oncologi Dr. Christoph Zielinski si Prof. Dr. Thomas Brodowicz, au ales centrul OncoFort pentru a oferi servicii de first si second opinion pentru pacientii neoplazici din Romania.
Incepand cu 2013, pacientii romani au posibilitatea sa primeasca rapid a doua opinie si pentru imagistica medicala, interpretarea investigatiilor imagistice reprezentand o etapa importanta pentru faza de diagnosticare a afectiunilor neoplazice.

Cum poti accesa serviciul de second opinion in imagistica medicala
Tot ce trebuie sa faca pacientul, este sa vina in clinicile Gral Medical cu un istoric medical (rezultat initial) si cu CD-ul cu imagini CT, RMN, PET-CT, radiografie, mamografie. Personalul clinicii va prelua si va transmite medicilor din Viena documentele, iar in aproximativ 10 zile pacientul va primi rezultatul. Investigatiile initiale pot fi realizate in orice centru de radiologie, nu este obligatoriu ca acestea sa fie efectuate in cadrul Centrului de Imagistica Gral Medical.

Serviciile austriece de second opinion pentru radiologie si imagistica medicala sunt:
Interpretare CT, RMN, PET-CT, radiografie pulmonara, mamografie. Pretul variaza de la 270 lei pana la 1500lei, in functie de numarul de regiuni interpretate.

Atentie!
Serviciile de second opinion pentru radiologie si imagistica medicala la AKH Viena momentan nu sunt disponibile. 

Informatii si detalii suplimentare puteti obtine direct la telefon: 021-323.00.00  sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2013-01-29 de  Sectia de Radioterapie 4121

Înapoi