Articole

Articole

Interventii chirurgicale OCTOMBRIE 2014

Raport Medical Spitalul OncoFort – octombrie 2014

In luna octombrie 2014 in cadrul Spitalului OncoFort, echipa medicala formata din Dr. Claudiu Anghel, Dr. Vladimir Rosca, Dr. Dragos Romanescu, Prof. Dr. Irinel Popescu, Dr. Bogdan Popescu, Dr. Cristian Nitescu, Dr. Vladislav Brasoveanu, Dr. Gabriel Gogescu si Dr. Codrut Stanescu a efectuat operatii pentru cancer de col uterin, cancer hepatic, cancer mamar, amigdalian, cancer ovarian, cancer de prostate, cancer de rect interior, cancer pulmonar, cancer cutanat si cancer de colon.

CANCER DE RECT INFERIOR, pacienta 46 ani, medic curant - Prof. Dr. Irinel Popescu

In continuare va prezentam cazul pacientei in varsta de 46 ani fara antecedente patologice semnificative. Este investigata pentru scaune cu sange si decelata colonoscopic cu formatiune tumorala la 3 cm de OAE din care se preleveaza biopsie. In urma rezultatului la biopsie se decide efectuarea de radioterapie 28 sedinte si chimioterapie cu xeloda, tratament sub care tumora isi reduce dimensiunile.

Pacienta se interneaza in sectia de chirurgie in vederea sanctiunii chirurgicale. La internare bioumoral in limite normale. Imagistic nu se deceleaza modificari patologice la nivel abdominal. In urma consultului multidisciplinar in cadrul Spitalului OncoFort se decide interventia chirurgicala, pentru diagnosticul neoplasm rect inferior prechimioradiotratat, pentru care se practica amputatie de rect pe cale abdominoperienatala.

Postoperator evolutie favorabila, plaga supla, afebrila, cu reluarea tranzitului intestinal la nivelul colostomei, toleranta digestiva buna.

Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725)
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2015-01-15 de  Sectia de Chirurgie 1092

Înapoi