Articole

Articole

In siguranta la tratament oncologic

    Cum sa ma tratez in siguranta cand in fiecare zi in jurul nostru se imbolnavesc tot mai multi oameni de Covid–19? Oameni cunoscuti, prieteni, prietenii prietenilor, familii, colegi…In fiecare zi la ora bilantului este o noua cifra  ….. mai mare de imbolnaviri si ….. de decese. 
    Incep intrebarile. Cum ajung la spital sa ma tratez? Cum pot sa urmez tratamentul oncologic (chimioterapie si radioterapie) recomandat de medic daca nu ajung la spital? Unde sa merg pentru a ma simti in siguranta? Aaaaa….la Spitalul OncoFort! Primul spital privat care a tratat bolnavii oncologici. 

Ce se intampla la Spitalul OncoFort?

    Exista circuite medicale dedicate pacientilor oncologici pentru a nu se intersecta cu ceilalti bolnavi. Fiecare bolnav oncologic este testat pentru coronavirusul SARS-CoV-2. Recoltarea pentru testele Covid-19 se face intr-un loc special amenajat pentru a nu intra in contact cu alti pacienti ai spitalului care vin pentru diferite alte programari. Pacientii oncologici sunt testati in baza unor programari prealabile, respectand metodologia DSP, astfel incat sa nu existe perioade aglomerate, iar testarea sa se desfasoare in siguranta pentru fiecare bolnav. Pacientii care fac tratament oncologic testati pentru infectia cu Covid–19 nu se vor intalni cu pacientii de ambulator pentru a evita aglomerarea si riscul de infectare cu Covid–19. 

Pacientii se pot prezenta cu formularul de triaj completat si il pot descarca de aici.  

Grija pentru pacient este o prioritate la Spitalul OncoFort

    Orice pacient care intra in curtea spitalului este important si atentia personalului medical pentru el este deosebita.

  Ca pacient m-am simtit in siguranta, tratamentul medical s-a desfasurat rapid. Ce m-a impresionat cel mai mult a fost organizarea. Personalul medical lucreaza dupa proceduri, protocoale si circuite bine implementate, fiecare stiind ce are de facut. Grija pentru pacient este prioritatea Spitalului OncoFort. Protocoalele si circuitele medicale se readapteaza situatiilor nou aparute, pentru a proteja atat pacientul cat si personalul medical. Siguranta pacientilor si calitatea serviciilor medicale este preocuparea zilnica a managementului si a personalului spitalului, de mai bine de 11 ani de cand trateaza cu succes bolnavii oncologici. 
     Am fost obisnuit ca familia sa fie fizic, langa mine, pe parcursul tratamentului oncologic. Dar am inteles, ca din necesitatea de a fi protejat atat eu ca pacient, cat si personalul Triaj epidemiologicmedical, accesul apartinatorilor in incinta spitalului (mai ales pe sectii, holuri) sa fie restrictionat. Familia mea a fost asigurata ca sunt pe maini bune si tratamentul se va desfasura conform recomandarilor medicilor si in conditii de siguranta.
     “Ne imbunatatim activitatea in fiecare zi pentru ca pacientii nostri sa se simta protejati si in siguranta la noi”, mi-a spus directorul spitalului OncoFort. 
    Programarile pentru consultatii se pot face telefonic la 021 323 0000 sau online. Consultatiile se  desfasoara in siguranta, conform programarilor si respectand distantarea sociala, sau pot fi facute online, de acasa, in direct cu medicul, prin Clinica GRAL Online.  
Publicat în 2020-10-28 de  Sectia de Chimioterapie 1073

Înapoi