Articole

Articole

Gral Medical sprijina Campania "Pune Limfomul pe net"

Luna septembrie – Luna Internationala de Lupta Impotriva Limfomului

Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Roche Romania, Europa FM si Gral Medical, lanseaza in luna septembrie campania “Info Limfom”, care are drept scop informarea si educarea publicului despre existenta, simptomele si incidenta cancerului limfatic. Campania se desfasoara pe tot parcursul lunii septembrie, sub sloganul “Pune LIMFOMUL pe net!”.

Campania “Info Limfom” include mai multe tactici prin care se doreste sa se atraga atentia populatiei asupra faptului ca limfomul inseamna cancer limfatic, lucru pe care, inca foarte multa lume nu il cunoaste. Exista doua tipuri de limfom: limfom non-Hodgkin (LNH) si limfom Hodgkin (LH). Ambele tipuri sunt forme de cancer ale sistemului limfatic care insa, daca sunt descoperite la timp, pot fi transformate in boli cronice tinute sub control terapeutic.

Campania “Info Limfom” cuprinde doua etape: in prima parte, in perioada 4 - 15 septembrie 2012, mesajul “Pune LIMFOMUL pe net!” va putea fi intalnit pana pe 15 septembrie care este Ziua Internationala de Lupta Impotriva Limfomului si ii va indemna pe tineri sa caute mai multe pe net despre limfom, crescand astfel frecventa de cautare a informatiilor despre cancerul limfatic. In cea de-a doua etapa, cei care manifesta simptome ce pot reprezenta semne specifice de limfom pot avea acces gratuit la analize de laborator si consultatii de specialitate oferite de Clinicile Gral Medical din capitala, in perioada 15 – 30 septembrie 2012.

Acoperirea media este asigurata de Europa FM, care va difuza un spot de informare in perioada 4 – 30 septembrie, de reclame outdoor si in statiile de metrou, precum si de prezenta pe internet, prin intermediul Yahoomail si a retelei de socializare Facebook .

Dr. Radu Niculescu – Asociatia Bolnavilor cu Limfom: “Ca in fiecare an, in luna septembrie, ne unim eforturile pentru un scop nobil: informarea populatiei aspura importantei detectarii precoce a limfomului. Consideram ca este datoria noastra sa aducem in atentia pulbicului larg faptul ca limfomul inseamna cancer limfatic. Astfel, in perioada 4 -15 septembrie, va invitam ca impreuna sa luam in serios cancerul limfatic, iar pe 15 septembrie sa reusim sa ”Punem LIMFOMUL pe net”. Insa, aceasta campanie face mai mult decat sa informeze, doreste sa se implice in prevenirea cancerului limfatic; de aceea, prin parteneriatul cu Gral Medical, am reusit sa putem oferi gratuit analizele de laborator si consultatii de specialitate, in perioada 15 – 30 septembrie 2012”.

Prof. Dr. Anca Lupu - Clinica de Hematologie a Spitalului Coltea: “Consider ca aceasta campanie este mai mult decat binevenita, intrucat nu foarte multa lume stie ca “limfom” inseamna cancer limfatic. In ciuda faptului ca exista in lume peste 1 milion de persoane care traiesc cu limfom, aproximativ 74% din populatia globului nu cunoaste faptul ca acesta este o forma de cancer. Tesutul limfatic este cea mai importanta componenta a sistemului imunitar. In cazul limfomului non-Hodgkin, limfocitele incep sa creasca si sa se divida necontrolat, comportandu-se ca si celulele canceroase. Aceste limfocite anormale se colecteaza la nivelul ganglionilor limfatici unde continua sa se multiplice, aparand astfel o formatiune tumorala “ .

Dl. Robert Chitan – Director de promovare-dezvoltare Gral Medical: “Asa cum cele 2 tipuri de limfocite (celulele B si T) sunt un scut contra infectiilor in organism, Asociatia Bolnavilor cu Limfom si Gral Medical si-au unit fortele pentru a se implica activ in preventia si informarea romanilor cu privire la acest tip de cancer. Pe langa faptul ca limfomul nu este destul de cunoscut printre romani, cel mai ingrijorator este faptul ca multi dintre ei nu stiu ca acest tip de cancer raspunde foarte bine la tratamentul oncologic existent (radioterapia moderna si chimioterapia). Gral Medical se implica activ, an de an, in campanii medicale, motiv pentru care in perioada 15 - 30 septembrie 2012 va oferi GRATUIT o baterie de analize de laborator cat si o consultatie de specialitate, pentru preventia limfomului”.

Mai multe informatii despre cancerul limfatic pot fi accesate pe site-ul www.viataculimfom.ro, unde cei interesati pot gasi detalii despre acest tip de cancer dar si despre cum se pot programa in clinicile Gral Medical din Bucuresti, in perioada 15 – 30 septembrie 2012.

Pentru orice informatie dedicata domeniului oncologic precum si pentru programari, va stam la dispozitie la numarul de telefon 021-323.00.00 sau direct la Centrul OncoFort.
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2012-10-04 de  Sectia de Chimioterapie 1035

Înapoi