Articole

Articole

Elekta Synergy

Acceleratorul linear Elekta (2010) este unul dintre cele mai performante echipamente de radioterapie din lume, care prezinta avantaje semnificative pentru pacient:


1. Asezarea pacientului pe patul de tratament se efectueaza cu ajutorul pernutei de pozitionare, care ia forma corpului, oferind confort si stabilitate. Un alt tip de accesoriu cu acelasi rol il reprezinta sistemele de contentie din material rigid, care in functie de caz, asigura o pozitionare mai buna pentru tratament. Fie ca se utilizeaza pernuta sau sistemele de contentie pentru pozitionarea pacientului, stabilitatea asigurata de acestea ofera o proiectare mai exacta a fasciculelor de radiatie, marind eficienta tratamentului.

2. Tehnicile 3D-CRT/IMRT ajusteaza intensitatea radiatiei, concentrand dozele mari pe locatia tumorii si limitand afectarea tesutului sanatos inconjurator. Rata de succes a acestei proceduri vine anume din proiectarea corecta si benefica a radiatiei, astfel incat in urma tratamentului prejudiciile sa fie evitate la maxim.

3. Un alt avantaj al aparatului de radioterapie Elekta consta in capacitatea de a adapta sedinta de tratament la specificul fiecarui caz in parte. Personalizarea sedintei se efectueaza pe de o parte cu ajutorul celor 7 nivele de energie ale aparatului, care permit efectuarea combinatiei optime de radiatii, pe de alta parte prin intermediul colimatorului cu lame multiple, care se ajusteaza in functie de forma tumorii pentru o proiectare exacta a fasciculelor de radiatie.
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2013-11-14 de  Sectia de Radioterapie 1684

Înapoi