Articole

Articole

Colecistectomia laparoscopica la pret redus

Colecistectomia laparoscopica este o tehnica minim invaziva, cu risc minor de complicatii, prin care, sub anestezie generala, se indeparteaza chirurgical atat vezicula biliara (colecistul), cat si continutul ei litiazic.

Pentru realizarea unei astfel de interventii, medicul chirurg foloseste dioxid de carbon introdus in cavitatea abdominala printr-o incizie mica, pentru crearea unui spatiu de lucru. Ulterior cu ajutorul unei camere video (laparoscop), vizualizeaza interiorul acesteia, iar prin alte 3 mici incizii manevreaza instrumentarul pentru efectuarea colecistectomiei.

Avantajele acestei tehnici sunt reprezentate de:

  • evitarea inciziilor mari ale peretelui abdominal, fiind utilizate instrumente speciale, 
  • foarte subtiri, introduse in abdomen prin orificii fine
  • durerea postoperatorie este mult redusa, nefiind necesara sectionarea musculaturii abdominale
  • mobilizarea postoperatorie rapida a pacientului, dupa doar cateva ore
  • spitalizare redusa la una sau doua nopti 
  • reluarea rapida a activitatii cotidiene
  • considerentul estetic - cicatrici de dimensiuni reduse care in timp devin aproape invizibile.

Principala indicatie pentru acest tip de interventie este data de litiaza veziculara (prezenta “pietrelor la fiere”). Studiile au dovedit ca, mai devreme sau mai tarziu, aceasta patologie se complica, iar unele din complicatii, cum ar fi colecistita acuta, icterul mecanic (migrarea pietrelor din colecist) si pancreatita acuta pot fi severe.

Investigatii necesare pentru stabilirea diagnosticului:

  • ecografia abdominala (cea mai utila investigatie imagistica pentru diagnosticul litiazei veziculare simple sau complicate)
  • analizele de sange, care vor completa diagnosticul

In cazul in care aceste investigatii ridica suspiciunea unei complicatii a litiazei veziculare, se dispune la efectuarea de RMN abdominal, cu ajustarea terapiei medico- chirurgicale in functie de situatie.

Promotie!
La Spitalul OncoFort puteti beneficia de un pachet promotional pentru colecistectomia laparoscopica la pretul promotional de 4500 lei. Pachetul cuprinde: consult, anestezie, spitalizare si interventia chirurgicala.

Detalii si programari se pot obtine la  021 323 00 00 sau *GRAL (*4725).
Publicat în 2019-06-04 de  Sectia de Chirurgie 852

Înapoi