Articole

Articole

Centru de Excelenta in Tratarea Cancerului

Premiera in Romania
In luna august 2010, operatorul de servicii medicale Gral Medical anunta lansarea Centrului de Excelenta in Tratarea Cancerului – OncoFort, centru ce va asigura infrastructura Spitalului Privat. 
Centrul reuneste in premiera servicii de radioterapie, chimioterapie si consult de specialitate international. Investitia necesara pentru deschiderea centrului C.E.T.C - OncoFort s-a ridicat la 3.5 milioane de Euro.

”Centrul este construit pe 2 nivele si va fi situat in cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament din zona P-ta Alba Iulia din Bucuresti. El va putea oferi tratament pentru minim 50 de pacienti pe luna si ne asteptam in scurt timp de la deschidere sa avem liste de asteptare” afirma Robert Serban, actionar Gral Medical.
 
Echipament de radioterapie unic în Romania
Departamentul de Radioterapie de la centrul OncoFort va fi dotat cu aparatura de ultima generatie, ce are la baza tehnologia 3D-CRT (Radioterapie tridimensionala conformationala), IMRT (Radioterapie cu ajustarea intensitatii), IGRT (Radioterapia ghidata prin imagine). Acest echipament reprezinta o premiera pentru Romania, pentru ca este singurul aparat din tara noastra care utilizeaza aceasta tehnologie. Ca exemplu, în Europa de Vest, exista un astfel de aparat la 500 de mii de oameni, în timp ce în Romania nu exista nici unul la o populatie de 21,7 milioane.
 Imagistica medicala este oferita in timp real, precizia este asigurata cu ajutorul lamelor autoajustabile in functie de forma tumorii si totodata aparatul ofera un control sporit al intensitatii radiatiei specific planului de tratament. Combinarea radioterapiei 3D-CRT si IMRT/IGRT optimizeaza efectele radioterapiei tintind tumoarea mai exact si evitand gravitatea efectelor secundare cauzate prin daunarea tesutului sanatos înconjurator. Sistemul de terapie prin radiatii este recunoscut ca cel mai recent tratament de acest fel oferit oriunde in lume. Aparatul ofera tratament pentru o gama variata de tipuri de cancer situat la nivelul întregului organism (plamani, ficat, prostata, gat, metastaze osoase, colon, san, coloana, cap, etc.).
 
Gral Medical a adus în Romania doi specialisti de nivel international
Echipa medicala a centrului reuneste, din tara si strainatate, specialisti din mai multe domenii: oncologie medicala, chimioterapie, radioterapie, imagistica medicala, fizica de radioterapie etc. Gral Medical a reusit sa aduca în Romania 2 specialisti cu renume international în oncologia medicala: Profesor Dr. Christoph Zielinski, coordonatorul Clinicii Oncologice si Experimentala a Spitalului Universitar din Viena si Profesor Dr. Thomas Brodowicz, medic oncolog in cadrul aceluiasi centru.

”Am dorit sa oferim romanilor posibilitatea de a fi consultati in tara de cei mai buni specialisti din Europa, scutind astfel pacientii de costuri cu transportul si cazarea cu greu suportabile pentru acestia. Costul platit in centrul nostru va fi la nivelul preturilor din strainatate insa ele se vor face in Romania.” afirma Robert Serban actionar Gral Medical.

Detalii si programari se pot obtine la numerele de telefon: 021-323 00 00.
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2010-05-25 de  Sectia de Radioterapie 1623

Înapoi