Articole

Articole

Cancerul trebuie diagnosticat din timp

Centrul OncoFort din Romania ofera 3 servicii de baza pacientilor cu afectiuni oncologice: consult de specialitate international, chimioterapie si radioterapie. Incepand cu luna august 2010 primele 2 servicii sunt disponibile pacientilor din intreaga tara.

Din aceasta toamna, specialistii din Romania colaboreaza cu echipa din Viena pentru a asigura cele mai bune solutii de radioterapie.
Dupa numai 4 luni de activitate aproape 400 de pacienti au primit un diagnostic de la medicii austrieci si totodata un plan de tratament, iar 17 persoane urmeaza un tratament de chimioterapie.

O parte din acesti pacienti intentionau sa mearga la Viena pentru consultatii sau sa revina pentru reconsult, si faptul ca au putut sa beneficieze de aceste servicii in Romania, i-au scutit de cheltuieli suplimentare cu transportul si cazarea.
S-au facut eforturi pentru a aduce in Romania 2 specialisti cu renume european (Dr. Christoph Zielinski si Dr. Thomas Brodowicz), deoarece diagnosticul este foarte important pentru a putea urma un plan de tratament adecvat. Mai mult de atat, experienta in tratamente moderne pot ridica cortina incertitudinii atunci cand vine vorba de solutii medicale

Ceea ce este trist este faptul ca majoritatea cazurilor vin in faze avansate ale bolii, ceea ce limiteaza solutiile privind un tratament eficient. In comparatie cu pacientii din Austria, oamenii din Romania vin mult prea tarziu la control, de aceea “cancerul trebuie diagnosticat din timp”, ne-a concluzionat, la ultima vizita, Profesorul Dr.Thomas Brodowicz.
Cu toate acestea au fost cazuri in care diagnosticul anterior a fost schimbat, motiv pentru care pacientul a primit un program de tratament cu totul diferit, anterior acestui program sansele erau nule. Un alt eveniment imbucurator a fost atunci cand un pacient a venit pentru prima opinie, iar dupa 2 saptamani de analiza a dosarului si a investigatiilor, plus emotiile asteptarii consultatiei, i s-a dat un diagnostic negativ, pacientul nefiind diagnosticat cu cancer.

Incepand din aceasta toamna specialistii din Romania lucreaza impreuna cu echipa din Viena pentru a efectua primele tratamente de radioterapie la OncoFort. In Viena exista un accelerator linear identic cu cel din Romania, iar echipa din Viena va impartasi experienta vasta cu specialistii romani. Preturile au ca si componenta 2 parti: intocmirea planului de tratament si sedintele propriu-zise. Preturile practicate de OncoFort vor fi de aproape 3-4 ori mai mici decat in strainatate. 

Pentru detalii si programari apelati numarul de telefon 021-323.00.00.
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2010-10-21 de  Sectia de Radioterapie 990

Înapoi