
Centre de excelență
- Secția de Radioterapie
- Secția de Chimioterapie
- Secția de Chirurgie Oncologică
- Centrul de Medicină Nucleară

Secția de Radioterapie
Adresă:
Str. Traian Popovici nr. 79-91, sector 3, București
Telefon:
021 323 0000
Program de lucru:
Luni - Vineri: 08ºº - 20ºº
Secția de Radioterapie a Spitalului OncoFort
Din dorința de a oferi pacienților diagnosticați cu neoplazii (afecțiuni canceroase) tratamente eficiente, confort și siguranță, Gral Medical a deschis Spitalul OncoFort - un centru specializat în oncologie medicală - care este înzestrat cu propria secție de Radioterapie, prima sectie din sistemul privat.
Radioterapie București Spital Oncofort
Prin secția de Radioterapie, Spitalul OncoFort oferă pacienților din București, și nu numai, oportunitatea de a fi tratați contra cancerului cu ajutorul celei mai performante aparaturi medicale a secolului XXI.
Secția este prevăzută cu salon generos de așteptare în care pacienții se pot delecta cu ceai cald sau se pot hidrata cu apa. De asemenea, aceștia se pot pregăti pentru radioterapie în boxele special amenajate.
Aparat radioterapie
Secția de Radioterapie este dotată cu 2 acceleratoare (Elekta și Versa HD). Ambele utilizează tehnici de conturare 3D-CRT, IMRT și VMAT - tehnici care se bazează pe furnizarea de radiații ionizante țintite. În felul acesta, celulele sănătoase ale pacienților care urmează tratamentul de radioterapie sunt mai puțin expuse razelor ionizante.
Aparatură modernă a secției oferă avantaje atât pacienților cât și medicilor specialiști (radioterapeuți), iar printre acestea se numără:
- distribuirea mai eficientă a razelor în tumori;
- un timp de tratament redus la 5 minute;
- iradierea unui volum mare de celule canceroase;
- zgomot redus și iluminare ambientală pentru un plus confort al pacientului;
- toxicitate mică;
- planuri complexe ale zonelor capului și gâtului:
- flexibilitate oferită cadrelor medicale în furnizarea de terapii pentru un spectru larg de cancere.
Cât costă o ședință de radioterapie?
În cadrul secției de Radioterapie a Spitalului OncoFort pacienții beneficiază de primul consult gratuit la 4 specialiști în radioterapie:
- dr. Georgeta Liga – șef secție radioterapie;
- dr. Constantin Ciubotaru – specialist radioterapie;
- dr. Andrada Grigorie – specialist radioterapie;
- dr. Mihai Teodor Georgescu – specialist radioterapie.
De asemenea, tratamentul de radioterapie poate fi decontat de CNAS. Aflații mai multe detalii apelând 021 323 0000.



Pacientii sunt consultati si tratati de un cadru medical specializat in radioterapie - radioterapeut

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete

Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete
Radioterapia este furnizata de catre Spitalul OncoFort la cele mai inalte standarde, prin aparatura medicala moderna

Radioterapie oncologică
Ce este radioterapia? Radioterapia este un tratament medical care utilizează radiații ionizante pentru distrugerea, micșorarea sau oprirea creșterii și înmulțirii celulelor de natură canceroasă. Tratamentul oncologic prin
DetaliiArticolele despre radioterapie ofera informatii cu privire la ce este radioterapia si ce urmeaza dupa radioterapie

Renumitul medic radioterapeut Dr. Valu Penea, cu vasta experienta in tratamentul oncologic, ofera tratamente de ultima generatie in radioterapia externa pentru pacientii din judetul Arges.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-07-31 de Sectia de Radioterapie 1184
Radioterapia reprezinta un tratament complex, utilizat cu succes in tratamentul diferitelor tipuri de cancer de peste 100 ani, avand ca scop distrugerea celulelor canceroase, cresterea calitatii vietii si prelungirea supravietuirii pacientului.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-09-04 de Sectia de Radioterapie 42292
Află totul despre radioterapie și care sunt beneficiile efectuării radioterapiei în incinta Spitalului OncoFort.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-10-11 de Sectia de Radioterapie 5280
Pacienții care urmează tratamentul de radioterapie trebuie să știe la ce efecte secundare trebuie să se aștepte și care sunt pașii de urmat (după radioterapie ce urmează). De asemenea, în articolul prezent vei afla și cum trebuie să procedeze pacientul pentru revenirea la stilul de viață anterior (începerea serviciului).
Citeste mai mult... Publicat în 2022-07-18 de Sectia de Radioterapie 13570.jpg)
„Nu este satisfactie mai mare, pentru un profesionist oncolog radioterapeut, decat atunci cand, la monitorizare, pacientul tratat isi recapata speranta si bucuria de a trai, ca urmare a unui raspuns complet la tratamentul efectuat”, dr. Georgeta Liga, medic specialist in Radioterapie.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-11-19 de Dr. Georgeta Liga 14300
Doamna Dr. Liga Georgeta, medic specialist radioterapie în spitalul Oncofort București, ne prezintă cazul unei paciente diagnosticată cu afecțiune canceroasă la nivelul colului uterin și tratată cu succes.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-18 de Dr. Georgeta Liga 4701
Cancerul de prostată s-a dovedit a fi o afecțiune oncologică extrem de apăsătoare în rândul bărbaților, aceștia ajungând chiar la gesturi extreme din cauza acestei afecțiuni sau la depresie.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-05-23 de Dr. Georgeta Liga 5710
“Un medic trebuie sa spuna lucrurilor pe nume, adevarul este singura optiune daca vrem ca pacientii sa fie constienti si sa lupte alaturi de noi pentru viata”, dr. Constantin Ciubotaru, medic specialist radioterapie oncologica.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-10-20 de Dr. Constantin Ciubotaru 5362
Deseori se vorbește despre efectele secundare ale radioterapiei și despre faptul că aceasta arde inclusiv țesuturile sănătoase. Află de la medicul radioterapeut, dr. Constantin Ciubotaru, dacă arde sau nu radioterapia și cum te poți proteja!
Citeste mai mult... Publicat în 2023-01-26 de Dr. Constantin Ciubotaru 236
Află detalii cu privire la ce este radioterapia, pe ce se bazează și ce tipuri de cancer beneficiaza de efectele acestei proceduri.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-18 de Sectia de Radioterapie 2217
Radioterapia consta intr-un examen in prealabil la scanner care permite reperarea amplasarii organului sau organelor de iradiat, iar doza de radiatie necesara distrugerii celulelor canceroase este calculata prin dozimetrie.
Citeste mai mult... Publicat în 2018-08-01 de Sectia de Radioterapie 16055
Rezultatul auditului dozimetric (organizat de IAEA Vienna si Organizatia Mondiala a Sanatatii) se incadreaza foarte bine in tolerantele impuse de expertii internationali.
Citeste mai mult... Publicat în 2018-01-23 de Sectia de Radioterapie 2354
CBCT crește eficiența radioterapiei oferind o vizibilitate mai bună a tumorii. Iar în plus, doza de iradiere a acestei investigații este de 10 ori mai mică decât la un CT normal.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-07-28 de Sectia de Radioterapie 268
Aparatul Versa HD ofera medicilor specialisti, in tratarea cancerului, flexibilitatea de a se angaja in terapii conventionale pentru a trata un spectru larg de tumori pe toate zonele corpului.
Citeste mai mult... Publicat în 2018-01-22 de Sectia de Radioterapie 5231
Specialistii OncoFort au creat un ghid medical care sa vina in ajutorul pacientilor ce urmeaza sau vor urma un tratament radioterapeutic in cadrul centrului oncologic.
Citeste mai mult... Publicat în 2017-12-08 de Sectia de Radioterapie 7095
Acceleratorul Versa HD ofera cu o precizie stereotactica: o doza mare si o toxicitate redusa, acesta este si motivul pentru care Versa HD este cel mai avansat accelerator din Romania.
Citeste mai mult... Publicat în 2017-04-04 de Prof. Dr. Rodica Anghel 15896
Radioterapia orbitara in oftalmopatia Graves reprezinta un tratament eficace si sigur, cu o rata de raspuns global de 96% si niciun efect advers ireparabil.
Citeste mai mult... Publicat în 2017-02-02 de Sectia de Radioterapie 1753
Spitalul OncoFort tine cont de observatiile si rezultatele chestionarelor de satisfactie clienti, astfel incat serviciile medicale oferite sa se ridice la nivelul asteptarilor pacientilor.
Citeste mai mult... Publicat în 2016-04-25 de Sectia de Radioterapie 909
Pe 13 noiembrie 2013 a avut loc intalnirea medicilor oncologi romani si austrieci, in cadrul evenimentului Zilele OncoFort.
Citeste mai mult... Publicat în 2013-11-14 de Sectia de Radioterapie 983
Pentru a efectua o examinare CT SIM pacientul este pozitionat de catre asistentele de radioterapie pe masa computerului tomograf, dupa proceduri specifice, criteriile stabilite de medicul radioterapeut curant si sub indrumarea fizicienilor medicali.
Citeste mai mult... Publicat în 2013-11-14 de Sectia de Radioterapie 2232
Secția de Chimioterapie
Adresă:
Str. Traian Popovici nr. 79-91, sector 3, București
Telefon:
021 323 0000
Program de lucru:
Luni-Vineri: 07:30 - 20:00
Spitalul OncoFort este cel mai mare spital oncologic si etalonul chirurgiei oncologice din Romania. Spitalul este construit pe o suprafata de 5000 mp, in apropiere de P-ta Alba Iulia din capitala, are o capacitate de 90 de paturi si este format din: sectia de chirurgie (blocul operator + unitate ATI), sectia de radioterapie, sectia de chimioterapie, sectia de dializa si Fortlit (centru de litotritie) in regim de spitalizare de zi. Spitalul OncoFort este sustinut de un centru modern de imagistica medicala, un centru de diagnostic rapid si un laborator propriu de anatomie patologica.
Spitalul OncoFort ofera servicii moderne de: second opinion, diagnostic preventiv oncologic, chimioterapie, chirurgie, radioterapie si tumor board international.
Echipa medicala de specialisti din cadrul Spitalului OncoFort este sustinuta de echipa internationala de medici de la Viena, formand astfel o echipa de "Tumor board international" unica in Romania.
In cadrul Sectiei de Chimioterapie tratamentul citostatic se efectueaza in rezerve special amenajate pentru confortul pacientilor, cu monitorizarea permanenta de catre cadrele medicale specializate.
GRAL Medical vine in ajutorul pacientilor oncologici cu procedura de montare a camerei implantabile pentru chimioterapie. Este important ca montarea camerei sa se faca inainte de inceperea tratamentului, reducand astfel efectul toxic al citostaticelor asupra venelor. Acest dispozitiv faciliteaza administrarea repetata a tratamentului chimioterapeutic. Mai multe detalii puteti afla aici.
GRAL Medical s-a gandit sa faciliteze relatia dintre pacientii romani si medicii austrieci, de aceea incepand cu anul 2010, renumitul medic oncolog, Prof. Dr. Thomas Brodowicz de la AKH Viena, a ales centrul OncoFort pentru a oferi lunar consultatii oncologice de first si second opinion pentru pacientii neoplazici din Romania.
Tratamentele de chimioterapie sunt DECONTATE CNAS.













Specialități: Radioterapie IMRT, Radioterapie VMAT, Radioterapie oncologica
vezi detalii complete




Oncologie medicală
ONCOLOGIA se ocupa cu studiul, diagnosticarea si tratamentul medicamentos al pacientilor bolnavi de cancer. Suspiciunea de cancer a unui pacient trebuie verificata la medicul oncolog, care analizeaza dosarul medical al pacientului si recomanda anali
DetaliiSpitalul OncoFort este cel mai mare spital oncologic si etalonul chirurgiei oncologice din Romania.
Inca de la inaugurare, Spitalul OncoFort Pitesti a reusit sa stranga la un loc o echipa medicala de exceptie din mai multe specialitati medicale: radioterapie, oncologie, imagistica medicala, endocrinologie si fizica medicala.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-07-31 de Dr. Adela Chirila 1572
Indragitul medic oftalmolog Dr. Monica Pop a fost diagnosticata cu cancer de colon si a ales serviciile centrului oncologic OncoFort din cadrul Gral Medical.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-01-11 de Sectia de Chimioterapie 1692
Aflati ce este camera implantabila si de ce este utilizata in tratamentul de chimioterapie
Citeste mai mult... Publicat în 2023-01-09 de Sectia de Chimioterapie 111148
Cea mai importanta metoda de screening pentru cancerul mamar este autoexaminarea, care trebuie efectuata la oricee varsta, pentru a creste sansele descoperirii unui nodul in faza incipienta.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-05-31 de Sectia de Chimioterapie 1206
Ablatia cu radiofrecventa (RFA) este o optiune eficienta de tratament in cazurile de metastaze hepatice neoperabile. Sistemele RFA ofera siguranta, eficienta, reproductibilitate si predictibilitate.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-07-19 de Sectia de Chimioterapie 4532
Poti preveni cancerul de col uterin prin screening regulat si vaccinare. 9 din 10 cazuri de cancer invaziv pot fi prevenite prin screening. In Romania, conform celui mai recent raport GLOBOCAN, incidenta acestui tip de cancer feminin este cu 25% mai mare decat in tarile din Uniunea Europeana.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-09-12 de Sectia de Chimioterapie 1120
Aparitia unui nodul la san este un semnal de alarma! Depistarea cancerului de san in stadiu incipient iti poate salva viata.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-09-27 de Sectia de Chimioterapie 1546
Cuvantul ,,cancer” trezeste reactii puternice in fiecare dintre noi. Am fost invatati sa il asociem cu ideea de durere si cu un final inevitabil. Provocarile pe care acest diagnostic le arunca in calea celor care il primesc si al familiilor lor, par uneori ca nu pot fi depasite.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-01-13 de Sectia de Chimioterapie 905
Sa fii alaturi de cineva drag in lupta cu cancerul este o misiune dificila, ce pune la incercare rezistenta psihologica a oricui. Persoana care ingrijeste un bolnav cu cancer se vede in situatia de a face fata unui nou rol, un rol pentru care nu are experienta si nu se simte pregatita, un rol care implica dedicare de timp si dedicare emotionala deopotriva.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-01-22 de Sectia de Chimioterapie 1028
In majoritatea cazurilor rezultatul biopsiei este acela care ne spune daca sunt sau nu motive de ingrijorare si daca este vorba de cancer sau nu.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-02-18 de Sectia de Chimioterapie 862
Pentru ca nu putem spune stop bolilor care ne macina, avem uneori nevoie de tratament continuu si efectuat responsabil. In situatia actuala legata de pandemia Coronavirusului, echipa OncoFort este alaturi de pacientii nostri. Programarile, analizele, investigatiile si tratamentele, toate serviciile noastre medicale raman accesibile, respectand intocmai masurile de protectie necesare.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-03-19 de Sectia de Chimioterapie 629
Consultatii oncologice, din confortul si siguranta casei tale, direct la medicul oncolog! Nu asteptati! Programati-va acum! Incredere, siguranta, calitate!
E o perioada dificila pentru toata lumea, dar in special pentru bolnavii oncologici.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-05-01 de Sectia de Chimioterapie 8306
Cancerul reprezinta a doua cauza de deces la nivel mondial, dupa bolile cardiovasculare. Incidenta mortalitatii din cancer a crescut foarte mult in ultimii ani. Exista mai multi factori de risc care pot influenta aparitia cancerului, cum sunt consumul de tutun si alcool, alimentatia nesanatoasa și inactivitatea fizica. 30–50% din cancere pot fi prevenite prin reducerea factorilor de risc si prin depistarea precoce. Cum putem face asta? Prin screening si analize de laborator periodice. Ce rol au markerii tumorali in monitorizarea cancerelor si pot ei fi folositi in testele de screening?
Citeste mai mult... Publicat în 2020-05-21 de Sectia de Chimioterapie 3699
Cancerul de san este adesea descoperit in stadii avansate din cauza lipsei screeningului. Este esential ca fiecare femeie sa efectueze periodic consult de specialitate si investigatii de control. Descoperit in stadii incipiente, creste atat eficienta tratamentului cat si sansa de supravietuire.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-06-03 de Sectia de Chimioterapie 1218
Cu toate ca s-au redus masurile de restrictie impuse de noul coronavirus, sa nu uitam ca virusul este inca aici!
Citeste mai mult... Publicat în 2020-06-03 de Sectia de Chimioterapie 504
In contextul epidemiologic actual legat de infectia cu virusul SARS–CoV-2, in cadrul spitalelor OncoFort s-au implementat masuri suplimentare de protectie deoarece siguranta dumneavoastra si a personalului medical este prima noastra preocupare.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-10-16 de Sectia de Chimioterapie 687
Cum sa ma tratez in siguranta cand in fiecare zi in jurul nostru se imbolnavesc tot mai multi oameni de Covid–19? Oameni cunoscuti, prieteni, prietenii prietenilor, familii, colegi…In fiecare zi la ora bilantului este o noua cifra ….. mai mare de imbolnaviri si….. de decese. Incep intrebarile. Cum ajung la spital sa ma tratez? Cum pot sa urmez tratamentul oncologic (chimioterapie si radioterapie) recomandat de medic daca nu ajung la spital? Unde sa merg pentru a ma simti in siguranta? Aaaaa….la Spitalul OncoFort! Primul spital privat care a tratat bolnavii oncologici.

Referitor la tratamentul cancerului, cel mai adesea, pacientii stiu ca exista 3 mari posibilitati de tratament: interventia chirurgicala, chimioterapia si radioterapia. Daca despre interventia chirurgicala lucrurile sunt in general bine cunoscute, pe seama chimioterapiei si a radioterapiei au luat nastere adevarate mituri legate de toxicitatea acestora si intensitatea efectelor adverse resimtite de catre pacienti.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-11-02 de Sectia de Chimioterapie 3390
Diagnosticul de cancer si starea de boala careia i se asociaza reprezinta factori puternici generatori de stres. Termenul de stres face referire la un complex de reactii fiziologice si psihologice care au loc atunci cand in viata persoanei apar provocari sau amenintari ce par ca ii depasesc abilitatile de a le face fata cu succes si ii perturba ritmul obisnuit al vietii.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-12-18 de Sectia de Chimioterapie 1401
Cancerul de endometru este un cancer care se dezvolta la nivelul mucoasei ce tapeteaza interiorul uterului. Este cel mai frecvent tip de cancer al organelor reproducatoare feminine si se estimeaza ca 1-2 femei din 100 vor dezvolta in decursul vietii aceasta patologie. Doctorul Teodor Constantin, medic specialist in Oncologie Medicala, in cadrul Spitalului Oncofort, ne-a prezentat caracteristicile acestei boli.
Citeste mai mult... Publicat în 2020-12-23 de Sectia de Chimioterapie 4935
Secția de Chirurgie Oncologică
Adresă:
Str. Traian Popovici nr. 79-91, sector 3, București
Telefon:
021 323 0000
Program de lucru:
Luni - Vineri: 07³º - 20³º
Spital oncologie – Secția chirurgie oncologică
Spitalul OncoFort a fost construit de GRAL Medical pentru a oferi un real ajutorul pacienților oncologici. Acest centru privat se concentrează pe tratarea diferitelor tipuri de cancere și prin chirurgie oncologică.
Intervențiile chirurgicale oncologice din Secția de Chirurgie oncologică a Spitalului OncoFort se realizează prin Centrul de Chirurgie GRAL Medical din strada Traian Popovici nr. 79-91, sector 3, București. Centrul are 2 săli de operație, 8 paturi ATI, 7 rezerve (cu câte 2 paturi) și realizează intervențiile chirurgicale cu ajutorul laserului Limax 120, dar și prin proceduri laparoscopice.
Chirurgi oncologi
Specialiștii centrului de chirurgie abordează inclusiv intervențiile cu un grad mare de dificultate pentru ca pacienții să se bucure de o nouă șansă.
Procedurile chirurgicale din aria oncologică (mastectomii, tiroidectomie, extirparea metastazelor pulmonare, chirurgia sânului, ovarelor, cistoscopie etc) sunt realizate de o echipa de chirurgi oncologi meticuloși, care au în spate o experiență surprinzătoare (vezi mai jos echipa de chirurgi în oncologie ↓) și care colaborează cu o echipă de medici oncologi și un tumor board cu implicații internaționale.












Mastectomie, tiroidectomie, histerectomie, extirpare metastaze pulmonare, cistoscopie,

Chirurgie Oncologică
Spitalul OncoFort este construit pe o suprafata de 5000 mp, in apropiere de P-ta Alba Iulia din capitala, are o capacitate de 120 de paturi si este format din: sectia de chirurgie (Centrul de Chirurgie GRAL Medical) sectia de radioterapie s
Detalii
Neoplasmul intestinului gros face parte, asemeni multor alte cancere, din categoria celor care daca sunt descoperite la timp si sunt tratate corect, au dintre cele mai bune rate de supravietuire pe termen mediu si lung.
Citeste mai mult... Publicat în 2021-01-22 de Dr. Gabriel Gogescu 1973
Stim cat de important si eficient este tratamentul de chimioterapie pentru cei care au nevoie. Pentru ca toata lumea a auzit si de efectele toxice ale chimioterapiei, GRAL Medical vine in ajutorul pacientilor oncologici cu procedura de montare a camerei implantabile pentru chimioterapie.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-10-15 de Sectia de Chirurgie 22895
“Laserul pentru chirurgie este mana cereasca”, dr Dan Nicolau – chirurgul care da o sansa pacientilor cu metastaze pulmonare la Gral Medical
Citeste mai mult... Publicat în 2021-08-27 de Sectia de Chirurgie 2575
Află aici ce este cancerul renal, de ce apare, cine este mai predispus la dezvoltarea lui, prin ce simptome se poate recunoaște și cum se depistează și tratează această afecțiune
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-20 de Sectia de Chirurgie 5066
Chiar și după mastectomie poți fii aceeași femeie frumoasă și puternică, află ce opțiuni de reconstrucție mamară există, cum trebuie să te pregătești pentru intervențiile chirurgicale pentru reconstrucția mamară și cum este recuperarea.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-12-27 de Sectia de Chirurgie 1035
Video în care Spitalul OncoFort trateaza cancerul stadiu 4 și care este opinia dr. Dan Nicolau - medic primar chirurgie toracică, despre vindecarea aceste boli aflată în stadiul metastatic.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-01 de Dr. Dan Mihail NICOLAU 4386
Cancer stadiul 4 ”vindecat” prin chirurgie: luptăm alături de pacienții diagnosticați cu afecțiuni oncologice (cancer) și facem tot ce ne stă în putință să creștem șansele de supraviețuire și la bolnavii de cancer stadiu 4.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-03-17 de Dr. Dan Mihail NICOLAU 13763
Biopsia ganglionilor limfatici santinela este o procedura eficienta, care ofera o evaluare precisa a metastazelor ganglionare pentru pacientele cu cancer de san.
Citeste mai mult... Publicat în 2017-12-04 de Sectia de Chirurgie 2119
Cancerul mamar afecteaza glanda mamara, in principal sub forma unui adenocarcinom (cancer al tesutului glandular), uneori sub forma unui sarcom (cancer al tesutului conjuctiv).
Citeste mai mult... Publicat în 2017-05-12 de Sectia de Chirurgie 1811
Intervențiile chirurgicale oncologice reușesc să tratateze și să vindece numeroși pacienți oncologici. Iată unele dintre cele mai complexe intervenții realizate în Spitalul OncoFort.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-11-28 de Sectia de Chirurgie 3505
Centrul de Medicină Nucleară
Adresă:
Str. Traian Popovici nr. 79-91, sector 3, București
Telefon:
021 323 0000
Program de lucru:
Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Dorim să oferim un ajutor real pacienților, de aceea, grupul GRAL Medical a deschis (în București) Centrul de Medicină Nucleară, Spitalul OncoFort Caloian. În acest centru medical pacienții pot realiza investigații imagistice moderne prin SCINTIGRAFIE și pot primi tratament pentru cancerul tiroidian sau alte boli benigne (ex. Basedow Graves) prin RADIOTERAPIE cu IOD (iodoterapie).
Scintigrafia este o metodă de diagnosticare modernă și rapidă. Vrei să știi în detaliu ce este scintigrafia?
• Scintigrafie osoasă - se poate realiza whole-body, trifazică sau segmentară.
Preț scintigrafie osoasă: se poate deconta CNAS (detalii la 021 323 0000)
• Scintigrafie tiroidiană - investigația imagistică pentru diagnosticarea problemelor tiroidei (poate evidenția inclusiv celulele precanceroase tiroidiene).
• Scintigrafie paratiroidiană - investigația imagistică ce analizează și identifică posibilele patologii de la nivelul glandelor paratiroide.
• Limfoscintigrafie - detecția nodulului santinelă unilateral/bilateral
• Scintigrafie renală - identifica bolile de la nivelul rinichilor.
Avantajele scintigrafiei - detalii aici!
Rezultatele scintigrafice sunt eliberate în aproximativ 24-48 h.
Radioterapia cu iod sau iodoterapia este utilizată ca tratament în vindecarea cancerului tiroidian bine diferențiat sau a altor boli precum Basedow Graves, gușa multinodulară, hipertiroidism etc
Tratamentul cu iod radioactiv durează 4 zile și este administrat de medicii în medicină nucleară în Spitalul OncoFort Caloian în care pacientul va fi cazat.
Cât costă terapia cu iod radioactiv? Detalii cu privire la costuri și programări puteți afla la 021 323 0000.







Medicină nucleară
Medicina nucleară este ramura medicală care investighează starea structurii și funcției organelor cu ajutorul radiotrasorilor. În Spitalul OncoFort Caloian care este Centrul de Medicină Nucleară (al grupului GRAL Medical) se reali
DetaliiSpitalul OncoFort Caloian este unul dintre cele mai moderne centre de medicina nucleara din Romania.

Scintigrafia completeaza celelalte investigatii imagistice, ecografia, radiografia, computer tomograf-ul sau RMN-ul si furnizeaza impreuna cu acestea, acolo unde este cazul, informatii suficiente pentru diagnosticarea corecta si completa a pacientului.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-05-20 de Centrul de medicină nucleară 51719
Radioterapia cu iod este o terapie eficienta si sigura, distruge orice tesut tiroidian care nu a fost indepartat prin interventie chirurgicala, are 85% sanse de remisie completa.
Trateaza cancerul tiroidian bine diferentiat, metastazele ganglionare si cele la distanta.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-07-19 de Centrul de medicină nucleară 77953
Scintigrafia este o investigatie imagistica moderna si specifica de medicina nucleara.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-10-01 de Centrul de medicină nucleară 14546
Boala Basedow Graves este cea mai frecventă cauza de hipertiroidism. Unul dintre tratamentele sugerate pentru această afecțiune este radioterapia cu iod (iodoterapia).
Citeste mai mult... Publicat în 2022-10-05 de Centrul de medicină nucleară 8579
Gusa multinodulara toxica poate fi mai frecventa decat boala Basedow la varstnici, in anumite regiuni cu deficit de iod. Unul sau mai multi noduli tiroidieni pot produce cantitati crescute de hormoni tiroidieni. Acest nodul este denumit nodul cald sau nodul toxic. Cand sunt mai multi noduli, devine gusa multinodulara toxica.
Citeste mai mult... Publicat în 2019-12-10 de Centrul de medicină nucleară 5224
Actualizare informații: indemnizații și concediu pentru persoane care îngrijesc pe cei care au afecțiuni oncologice.
Veste bună pentru persoanele care au în grijă bolnavi cu patologii oncologice. Aceștia vor beneficia de indemnizații, concedii și consiliere psihologică gratuită.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-06-30 de Centrul de medicină nucleară 2750
O nouă poveste, un nou erou!
Relația pacient-medic oncolog este pe viață și pentru că este important să știi cine anume îți rămâne partener pentru totdeauna, OncoFort vă prezintă o echipă de medicii oncologi care își merită titulatura de ”eroi”.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-05-02 de Centrul de medicină nucleară 2606
Afla aici ce este cancerul, de ce apare, de cate tipuri poate fi, cine se afla in categoria de risc sa dezvolte un neoplasm de-a lungul vietii si cum se poate depista si trata aceasta afectiune
Citeste mai mult... Publicat în 2022-03-28 de Centrul de medicină nucleară 3666
Medicina nucleara este o metodă de diagnosticare a bolilor oncologice prin radiotrasor și o substanță de transport. Celulele canceroase atrag radiotrasorul devenind astfel vizibile chiar și în zonele cele mai ascunse.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-08-02 de Centrul de medicină nucleară 994
Specialiștii lucrează la un test de analize care să poată remarca transformarea tumorilor necanceroase în tumori cu patologie oncologică, încă din stadiul incipient, în cazul pacienților cu neurofibromatoză
Citeste mai mult... Publicat în 2022-03-11 de Centrul de medicină nucleară 1034
Screeningul, metodă de identificare a celulelor canceroase. Vindecarea este mai ușoară dacă identificarea precoce a cancerului se realizează, screeningul este soluția.
Citeste mai mult... Publicat în 2023-03-22 de Centrul de medicină nucleară 1065
Tumorile maligne ale tiroidei pot apărea la orice vârstă, media în momentul diagnosticului fiind de 50 ani, iar femeile sunt de 2 ori mai frecvent afectate decât bărbații.
Află ce este cancerul tiroidian, vezi poze, află care sunt simptomele și ce tratamente poți urma.
Citeste mai mult... Publicat în 2022-04-19 de Centrul de medicină nucleară 18860