Articole

Articole

OncoFort a sarbatorit 1 an de activitate

Centrul OncoFort a sarbatorit 1 an de activitate, an in care a reusit sa adune o echipa multidisciplinara de prestigiu, mentinand serviciile oferite la cel mai inalt standard de performanta medicala. La eveniment au participat medici oncologi-radioterapie si invitati de renume din domeniul oncologiei medicale unde s-au prezentat ultimele noutati ale centrului OncoFort.

In anul 2011, centrul OncoFort a reusit sa ofere servicii medicale de diagnostic si tratament oncologic pentru aproape 2.000 de pacienti. Dintre acestia un procent de 25% au primit un tratament radioterapeutic performant rezultatele fiind foarte bune (>90% raspuns pozitiv la radioterapie), fapt dovedit in procesul de monitorizare a pacientilor post tratament la intervale de 1 luna, 3 luni, 6 luni, 1 an, etc.

OncoFort este primul centru privat de excelenta in tratarea cancerului din Romania ce urmeaza modelul austriac si ofera în premiera servicii medicale de radioterapie performanta, chimioterapie si consult international de specialitate.

Echipa medicala a centrului OncoFort reuneste specialisti din tara si strainatate, din domenii conexe precum: oncologie medicala, chimioterapie, radioterapie, imagistica medicala, fizica medicala de radioterapie. Incepand cu anul 2010, doi specialisti cu renume international in oncologia medicala: Profesor Dr. Christoph Zielinski, coordonatorul Clinicii Oncologice si Experimentale a Spitalului Universitar din Viena si Profesor Dr. Thomas Brodowicz, medic oncolog in cadrul aceluiasi centru, ofera consultatii in exclusivitate de first si second opinion la Gral Medical.
Cu ajutorul acceleratorului linear de ultima generatie se pot trata o gama variata de formatiuni tumorale canceroase, localizate in profunzime sau superficial, de la stadiu incipient pana la stadiul de metastaza.

Raspunsul pacientilor la radioterapia 3D conformationala a fost unul spectaculos: 
- 97,25% au prezentat beneficiu clinic (raspuns complet, raspuns partial sau boala stationara) 
- 2,75% au prezentat progresia bolii.

Intre pacientii cu indicatie de radioterapie care s-au adresat Centrului OncoFort, un procent de 50,82% au fost in scop paliativ (de ameliorare si prelungire a vietii), 25% în scop adjuvant (dupa interventie chirugicala), 13,11% in scop curativ (vindecarea bolii) si un procent de 11,07% in scop neoadjuvant (inainte de operatie).

Localizarile destinate tratamentului au fost dintre cele mai variate, totusi s-a inregistrat o frecventa ridicata pentru: neoplasmele mamare, cele din sfera ORL, neoplasmele bronhopulmonare, rectale, tumori primare ale sistemului nervos central, neoplasmele de col uterin si de prostata.

”In continuare ne propunem sa menţinem tratamentele oncologice la standarde ridicate, urmand procedurile occidentale, sa oferim sansa unor rezultate terapeutice de exceptie si sa monitorizam pacientii cu afectiuni oncologice inca de la faza de prediagnostic” precizeaza Alina Ciovlica, Manager OncoFort.
 
Publicat în 2013-03-09 de  Sectia de Radioterapie 616

Înapoi