Articole

Articole

Interventii chirurgicale SEPTEMBRIE 2014

Raport Medical Spitalul OncoFort – septembrie 2014

In luna septembrie 2014 s-au efectuat in cadrul Spitalului OncoFort de catre echipa medicala formata din Prof. Dr. Cristian PopescuDr. Vladimir Rosca, Dr. Dragos Romanescu, Prof. Dr. Irinel Popescu, Dr. Bogdan Popescu, interventii chirurgicale pentru: cancer de pancreas, cancer de col uterin, cancer de piele, cancer de prostata, cancer mamar, cancer de colon.

Tipurile de cancer din sfera ginecologica reprezinta o problema de sanatate publica, ceea ce a facut ca metodele de screening sa se imbunatateasca si in tara noastra.

Spitalul OncoFort este printre primele din sectorul privat care a integrat metodele de tratament ce beneficiaza de aportul unei echipe multidisciplinare formate din medici oncologi, radioterapeuti, chirurgi, imagisti, ginecologi, anatomo-patologi si endocrinologi cu rezultate foarte bune.

Dintre aceste tipuri de cancer, adresabilitatea in cazul cancerului de col uterin a crescut, dar in ciuda metodelor moderne de screening, majoritatea raman cancerele locale avansate.

CANCER DE COL UTERIN, pacienta 42 ani, medic curant - Prof. Dr. Irinel Popescu

In continuare prezentam cazul unei paciente cu diagnostic neoplasm de col uterin stadiul IIIB ce a beneficiat de tratament multimodal in cadrul Spitalului OncoFort.
Pacienta in varsta de 42 ani, fara antecedente personale patologice semnificative, diagnosticata biopsic cu neoplasm de col uterin, stadializat IIIB, pentru care a efectuat radioterapie externa 50 Gy urmata de 2 sedinte brahiterapie cu reevaluarea imagistica postiradiere descriind formatiune tumorala de 2 cm in colul uterin, aparent fara invazia tesuturilor adiacente, fara metastaze la distanta, cu adenopatii pelvine si lomboaortice infracentimetrice.

Se intervine chirurgical, cu diagnosticul intraoperator de neoplasm de col uterin stadiul IIIB preiradiat, invazie tumorala la nivelul ureterului distal drept, fibroza retroperitoneala dreapta pentru care se practica operatie WERTHEIM (limfadenocolpohisterectomie totala) - rezectie ureter drept distal cu implantare in vezica urinara si protezare pe stent.

Evolutia postoperatorie este favorabila, cu reluarea tranzitului intestinal si a tolerantei digestive, cu diureza de ca 2500/ zi aspect limpede. Consultul urologic si ecografia de control descriu vezica supla, destinsa, cu uretere nedilatate si prezenta stentului ureteral in calicele mijlociu. Pacienta se externeaza cu stare generala buna, afebrila.

Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725)
 
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Publicat în 2014-12-15 de  Sectia de Chirurgie 1683

Înapoi