10.03.2016 - Importanta controlului periodic in preventia cancerului de col uterin

Conform Comisiei Europene, in Romania, una dintre principalele cauze de deces pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 ani este datorata cancerului de col uterin.

Preventia cancerului de col uterin
Efectuarea consultului ginecologic anual reprezinta primul pas in vederea prevenirii cancerului de col uterin. Momentul ideal pentru efectuarea primului consult ginecologic este dupa debutul vietii sexuale. Examenul clinic local trebuie completat de un screening citologic Babes Papanicolaou, ce reprezinta o metoda neinvaziva in depistarea precoce a unor leziuni precursoare cancerului de col uterin. Aceste leziuni, nedescoperite la timp, pot duce la cancer invaziv.

Etapele examinarii ginecologice
Prima etapa: Examinarea clinica consta in examinarea giecologica, cu folosirea valvelor sau specului vaginal pentru vizualizarea pe rand a regiunii vulvare, vaginale si colului uterin.
A doua etapa in examinarea ginecologica este tuseul vaginal pentru palparea colului uterin, uterului si zonelor anexiale, in vederea depistarii din timp a unor formatiuni prezente la acest nivel.
A treia etapa consta in examinarea prin inspectie si palpare a regiunii mamare.

Investigatii necesare in preventia cancerului de col uterin
Leziunile precursoare ale cancerului de col uterin pot fi depistate si tratate precoce cu ajutorul unui consult ginecologic anual, insotit de examenul citologic Babes Papanicolaou. Pentru a sustine si intari examenul clinic ginecologic, ca metoda paraclinica, se foloseste ecografia pelvina si/ sau ecografia mamara.

In Clinca Gral Baneasa, puteti efectua un screening in valoare de 70 lei ce cuprinde consult de specialitate, examen Babes Papanicolaou si ecografie cu 25% reducere. Consultul este realizat de Dr. Ionescu Alexandra Nirvana - Medic specialist Obstretica-Ginecologie.

Mai multe detalii despre promotie gasiti >>aici

Parerea ta conteaza

Va rugam sa ne ajutati in a va oferi cele mai bune servicii evaluand experienta dvs.
 

Retele Sociale

    Facebook

    YouTube

Newsletter

 
 
Sunt de acord sa primesc mesaje din partea Gral Medical.