Tipuri de cancer

Cancerul mamar
Cancerul mamar este un tip de cancer in care anumite celule ale sanului incep sa creasca anormal, intr-o maniera necontrolata. Aparitia unui nodul la san reprezinta un semnal de alarma, nodulul putand fi benign sau malign.
 
Cancerul de col uterin este un tip de cancer ce se dezvolta in celulele colului uterin. Colul uterin reprezinta partea inferioara a uterului. Cele mai multe cazuri de cancer de col uterin sunt cauzate de infectarea cu virusul HPV.
Cancerul pulmonar este un tip de cancer care se dezvolta din inmultirea necontrolata a unor celule de origine pulmonara, in interiorul plamanilor. Cancerul pulmonar curma mai multe vieti decat cancerul de colon, de prostata, de san si ovarian.
 
 
Cancerul de prostata
Cancerul de prostata este unul dintre cele mai intalnite tipuri de cancer la barbati. La barbatii peste varsta de 50 de ani apar modificari ale tesutului prostatei care conduc la cresterea volumului acesteia.
  
Colonul resprezinta portiunea distala (ultima) a tubului digestiv (intestinul gros). Din cauze histologice si a evolutiei asemanatoare cancerele acestor doua organe sub grupate sub denumirea de cancere colo-rectale.

Cancerul cerebral
O tumoare pe creier reprezinta o masa sau o crestere anormala a celulelor din creier. Exista multe tipuri diferite de tumorile cerebrale. Unele dintre tumorile cerebrale sunt noncanceroase (benign), iar unele sunt canceroase (maligne). 

Cancerul limfatic
Sistemul limfatic este similar sistemului sangvin. Sangele circula prin vase de sange. Celulele albe din sange circula si printr-o retea diferita de vase, care se numeste sistem limfatic, care transporta, de asemenea, lichide si nutrienti in organism. 
 
Cancerul rinofaringian
Carcinomul rinofaringian este cancerul care se formeaza in nazofaringe, ce se afla in spatele nasului si mai sus in partea din spate a gatului. Acest tip de cancer este mai des intalnit in Asia de Sud-Est fata de restul globului. 
      Cancerul tiroidian
Cancerul tiroidian reprezinta cea mai importanta neoplazie endocrina, acesta poate aparea la orice varsta, media in momentul diagnosticarii fiind 50 ani. Riscul de cancer la un pacient din populatia generala cu nodul tiroidian este de 10%.

                                                                                                                 » citeste tot
 
 

Parerea ta conteaza

Va rugam sa ne ajutati in a va oferi cele mai bune servicii evaluand experienta dvs.
 

Retele Sociale

    Facebook

    YouTube

Newsletter

 
 
Sunt de acord sa primesc mesaje din partea Gral Medical.